"Gasca Nordului" misca dosarele prin Primaria Capitalei. Dovada: in aceeasi situatie, Adriean Videanu a folosit doua unitati de masura. Daca Primaria s-a grabit sa o puna in posesie pe Margareta Varzaru cu un teren de 15 milioane de euro, celorlalti mostenitori, carora le revine tot atata avere, Videanu le-a aratat usa tribunalelor.

Acum o saptamana, Jurnalul National v-a prezentat o ancheta jurnalistica, "Videanu serveste cu loturi Gasca Nordului". Investigatia, realizata in comun cu colegii de la Saptamana Financiara, a starnit reactii diverse si a scos la iveala informatii si date noi care demonstreaza complicitatea administratiei cu un grup de investitori favoriti.


A DISPARUT MARGARETA VARZARU!
Reporterii Jurnalului National au gasit-o pe femeia care mostenise un teren evaluat la peste 15 milioane de euro locuind intr-o casuta care aproape ca se darama. Dupa publicarea articolului, femeia nu a mai fost de gasit, iar pe poarta de pe Strada Dobrogeanu Gherea unde locuia aceasta s-a pus lacatul. Cum domiciliul din buletin al femeii este pe aceeasi strada, dar intr-un imobil aflat in constructie, singura concluzie pe care o putem trage este ca cei care au invartit actele afacerii au pus-o la adapost pe Margareta Varzaru pentru a nu scapa informatii sensibile ale intregii afaceri. Asa cum v-am relatat, batranica a povestit reporterilor ca a vandut terenul cel mai valoros dintre cele mostenite unui american, si nu societatii care apare in acte. Americanul despre care vorbea femeia este Peter Braun, un controversat om de afaceri asociat Fondului Romano-American de Investitii.


FILMUL AFACERII.
Margareta Varzaru a mostenit un teren din Strada Elena Vacarescu nr. 55, respectiv pe malul Lacului Herastrau si in apropierea Cartierului Francez, o proprietate de 10.000 de metri patrati, estimata de un expert tehnic la o valoare de piata de peste 15 milioane de euro. Primarul a semnat initial punerea in posesie, in iulie 2006, dar, pe motiv ca acolo functioneaza o autobaza a Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB), decizia a fost atacata in instanta. In septembrie 2006, femeia a vandut terenul aflat in litigiu catre societatea Fokus Invest si Romeo Virgil Tanasescu, iar Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), RATB si cumparatorii terenului s-au intalnit la data de 12 decembrie 2006 pentru a pune la cale o modalitate de solutionare a problemei. In mai putin de o saptamana, la 18 decembrie 2006, a aparut un document care propunea punerea in posesie pe un alt teren, cel din Barbu Vacarescu nr. 102, ceva mai mic, iar PMB s-a angajat sa compenseze diferenta cu o proprietate in valoare de 1.850.000 de euro.


DOI MOSTENITORI, DOUA SOLUTII.
Solicitudinea iesita din comun a PMB, care a rezolvat o situatie in care multi alti bucuresteni se zbat ani intregi, nu poate fi pusa decat in legatura cu faptul ca beneficiarii intelegerii sunt persoane care se invart in aceleasi cercuri cu primarul general. Intr-o replica trimisa la redactie, Adriean Videanu a acuzat un atac politic, dar si interese de afaceri in spatele articolelor noastre. Numai ca primarul reuseste in cele cateva randuri si sa nege, si sa confirme implicarea personala in rezolvarea acestei probleme. Nici viteza iesita din comun in care s-a incheiat conflictul din instanta, gasindu-se o cale amiabila de rezolvare a situatiei, nu este una exceptionala, spune Adriean Videau.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.