Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor din Televiziunea Romana (SPUS TV) si-a exprimat marti dezacordul fata de numirea lui Alexandru Sassu la conducerea TVR si cere depolitizarea consiliilor de administratie ale societatilor publice de televiziune si radio, potrivit unui comunicat transmis NewsIn.

"Ne aflam in situatia in care actualul Consiliu de Administratie al SRTv (Societatii Romane de Televiziune - n. red.) a fost ales dupa algoritmul politic dictat de legea in vigoare. In aceste conditii, a fost posibila desemnarea in functia de presedinte-director general al SRTv a unui om politic aflat in conducerea partidului care l-a propus", se arata in comunicatul SPUS TV.

Cel mai mare sindicat al salariatilor din televiziunea publica spune ca nu exista vointa politica de a solutiona problemele serviciilor publice de televiziune si radio. SPUS TV mai afirma, in comunicat, ca procedura de modificare a Legii privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, declansata in anul 2005, si aprobata de Camera Deputatilor, creeaza grave deficiente care nu asigura depolitizarea consiliilor de administratie, garantarea independentei editoriale si indeplinirea misiunii de serviciu public a SRTv si SRR. Sindicatul SPUS TV solicita Senatului sa corecteze legea aprobata de Camera Deputatilor.

Plenul Parlamentului l-a numit pe Alexandru Sassu, secretar executiv in PSD, ca director general interimar al SRTv si ca presedinte interimar al Consiliului de Administratie al SRTv in data de 28 iunie, ultima zi a sesiunii Parlamentare dinainte de vacanta. Din lipsa de cvorum, Sassu nu a putut fi votat ca presedinte director general al institutiei pentru un mandat complet, ci numai ca interimar, pana in luna octombrie.

Alexandru Sassu a fost propus de PSD in Consiliul de Administratie al SRTv, iar alegerea lui, ca propunere pentru sefia televiziunii publice, s-a facut in lipsa reprezentantilor Presedintiei si ai PD in Consiliul de Administratie. Mai multe organizatii ale societatii civile au transmis un comunicat in care spun ca este pentru prima data in istoria postdecembrista a Televiziunii Romane cand o persoana cu functie executiva intr-un partid este desemnata in fruntea TVR si ca acest lucru reprezinta o subordonare politica a televiziunii publice. Organizatiile i-au cerut lui Alexandru Sassu sa nu se faca partas la politizarea TVR si sa renunte la aceasta functie.

Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor din Televiziunea Romana (SPUS TV) este cel mai mare sindicat al salariatilor din Societatea Romana de Televiziune, serviciul public de televiziune din Romania. SRTv are in componenta posturile TVR 1, TVR 2, TVR International si TVR Cultural si studiourile teritoriale TVR Cluj, TVR Iasi, TVR Timisoara si TVR Craiova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.