Sefii Ministerului Internelor si-au descoperit vocatia de scriitor. Ei scriu mult (de la 30 de carti in sus) si despre orice. De la tratate despre stres si terorism pina la monografii.

Mai-marii Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA) s-au dovedit, in ultimii ani, aproape la fel de inspirati ca si marele Mihail Sadoveanu. Ei s-au intrecut in a tipari cit mai multe titluri, pe banii ministerului. Subiectele abordate sint diverse. Consiliere in antitero, coruptie, dictionare de termeni juridici, managementul stresului, dar si volume de versuri si romane.

Dupa cit de prolifici s-au dovedit ca scriitori, am facut un top 3. Pe primul loc s-a detasat, clar, chestorul-sef Pavel Abraham, presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), cu 50 de titluri. Il urmeaza rectorul Academiei de Politie, Costica Voicu, 37 de titluri, si, la un pas, vine tare din urma secretarul de stat Anghel Andreescu, 32 de carti. "Sadovenii" Ministerului Internelor au evitat sa ne vorbeasca in amanunt despre activitatea lor scriitoriceasca si ne-au trimis sa le cautam cartile la biblioteca ministerului.

Chestorul-sef Pavel Abraham are trecute in CV peste 50 de titluri tiparite. Aproape un morman de carti, unele dintre ele cu peste 850 de pagini. Cartile, spune Abraham, au fost scrise in timp. O buna parte din lucrari au vazut lumina cu sprijinul MIRA, care a suportat costul tiparirii. "Am foarte multe carti publicate. Peste 50. Multe dintre ele privesc probleme de drept. Insa oricare poate fi folosita ca material didactic. Am scris si dictionare cu termeni juridici. Este adevarat ca unele dintre ele au fost publicate la Editura Ministerului Internelor, dar au aparut si la alte edituri. M-am descurcat… am gasit sponsori unele firme", ne-a declarat chestorul Pavel Abraham. "Prevenire si consiliere antidrog", una dintre cartile al caror coordonator este Abraham, a costat ministerul 7.600 de lei. Dintre titluri: "Dictionarul drogurilor", "Politia comunitara - abordari conceptuale si perspective contemporane", "Intrebari si raspunsuri explicate si comentate pentru obtinerea permisului de conducere auto la toate categoriile".

Rectorul Academiei de Politie, Costica Voicu, are trecute in CV peste 37 de lucrari publicate - manuale de specialitate si cursuri universitare pentru invatamintul superior, monografii si tratate de specialitate publicate la edituri din tara. Costica Voicu sustine ca a publicat la editura MIRA doar o lucrare. Insa in CV-ul sau am mai gasit citeva - "Actiunile terorist-diversioniste si implicatiile acestora asupra securitatii nationale a Romaniei" - 1996, Editura Ministerului Internelor; "Criminalitatea afacerilor", Tipografia Inspectoratului General al Politiei, 1997; "Managementul participarii marilor unitati si unitati din fortele terestre in operatiunile de cautare-salvare si mentinere (restabilire) a ordinii constitutionale", Editura Academiei de Politie "Al. I.Cuza", 2003. Desi initial a acceptat sa stam de vorba pe tema cartilor publicate, ieri ne-a primit in birou oarecum iritat. Ne-a spus ca stie exact care este titlul materialului pe care il scriem si ca este foarte bine informat referitor la scopul articolului, "pentru ca are in redactia Cotidianului ofiteri sub acoperire".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.