Genica Boerica a ajuns din nou la sfarsitul saptamanii trecute dupa gratii, dupa ce a fost dat in urmarire generala pentru executarea unui mandat de arestare emis joi de Tribunalul Dolj. Boerica s-a predat sambata dimineata in jurul orei 10:45, in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, fiind insotit la sediul politiei de avocatul sau. El este cercetat acum pentru o returnare ilegala de TVA in valoare de peste un milion de lei, obtinuta de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj.

"Am venit degraba pentru ca stiu ce inseamna, am mai trecut prin situatia asta, stiu ce inseamna un mandat, sa nu mi se intample alte nebunii. Sunt acuzat ca in 2004 o societate comerciala a unui baiat din Bucuresti a luat o rambursare ilegala de TVA. Cum sa va spun, eu sunt infractorul de serviciu al Doljului", a sustinut Genica Boierica.

S-a predat cu intarziere

Potrivit comisarului-sef Georgel Enescu, comandantul IPJ Dolj, Boerica a fost dat in urmarire generala dupa ce Tribunalul Dolj a emis mandatul de arestare, iar acesta nu s-a prezentat vineri la Politie, asa cum ar fi trebuit, conform interdictiei care i-a fost impusa anterior. "Pe numele sau exista un mandat de arestare emis de judecatorii Tribunalului Dolj. Mandatul a fost emis pe 14, dar la noi a ajuns pe 15. Pentru ca el avea interdictia de a parasi tara, trebuia sa se prezinte periodic la Sectia 2 de Politie.

Ar fi trebuit sa ajunga vineri seara la ora 19.00 dar nu a venit si l-am dat in urmarire generala", a afirmat Enescu. Avocatul lui Genica Boerica, Alice Draghici, a declarat ca la momentul emiterii mandatului de arestare clientul sau era internat intr-un spital in Bucuresti si de aceea a ajuns abia sambata dimineata in arestul IPJ Dolj. Aparatorii lui Boerica au formulat recurs impotriva mandatului de arestare emis de magistratii Tribunalului Dolj, recurs care va fi judecat astazi, la Curtea de Apel Craiova.

Returnare ilegala de TVA

Omul de afaceri craiovean este cercetat in calitate de instigator intr-un nou dosar privind o retunare ilegala de TVA ce ar fi avut loc in 2004, returnare care ar fi fost acordata pentru o tranzactie fictiva cu o plantatie de vita-de-vie din judetul Mehedinti, al carei pret a crescut in doar doua zile de la 500 de milioane la 62 de miliarde de lei. "Risca pedeapsa cu inchisoare de la 5 la 20 de ani. S-a retinut si infractiunea de spalare de bani, in sensul ca o mare parte din suma primita a fost spalata, utilizata in afaceri imobiliare si alte afaceri personale", a declarat Gheorghe Bica, seful Biroului de Combatere a Crimei Organizate Craiova.

Potrivit Mediafax, in dosar mai sunt cercetati Radu Dragan de 28 de ani, din Bucuresti si Aurel Dorian Prie in varsta de 40 de ani din Craiova. Conform anchetatorilor, in cursul anului 2004, cei trei au constituit un grup infractional organizat si au intocmit documente fictive de vanzare-cumparare a unei plantatii de vita-de-vie, in suprafata de 25 de hectare, apartinand unei ferme din judetul Mehedinti, in valoare de 6,98 milioane de lei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.