Premierul se dovedeste plin de marinimie fata de companiile furnizoare de servicii de telefonie fixa

El vrea extinderea retelelor de acest gen la nivelul tuturor localitatilor, pe bani publici .Aceasta in timp ce furnizorii de astfel de servicii sunt privati (cel mai mare fiind Romtelecom, companie ramasa in 2006 fara 500.000 de clienti) .Decizia vine la scurt timp dupa ce Guvernul a demarat tratative de conectare a scolilor la internet, fara licitatie, tot cu Romtelecom .Noua "emanatie" ministeriala vine intr-un total dispret fata de legile concurentei .Dupa ce ani de zile au suportat un monopol pagubos, micii dezvoltatori se vad din nou defavorizati.

Premierul Tariceanu se dovedeste plin de marinimie fata de companiile furnizoare de servicii de telefonie fixa.

Ca o "simpla coincidenta", la scurt timp dupa ce a demarat tratativele cu Romtelecom (negocieri intr-un total dispret al legii, prin care milioane de euro pot ajunge la o firma privata, pentru un proiect fara licitatie publica), pentru conectarea la internet a tuturor scolilor, premierul a mai avut o viziune: extinderea retelei de telefonie fixa in toate localitatile din tara, inclusiv in zonele care sunt acoperite de reteaua mobil. si aceasta pe banii contribuabilului, evident! si cine este cel mai mare furnozor de servicii de telefonie fixa? Acelasi Romtelecom, care pierduse numai in anul 2006 aproximativ 500.000 de clienti.

Premierul i-a asigurat pe primari, intr-o intalnire la Guvern pe tema proiectelor de dezvoltare rurala, ca Executivul intentioneaza sa reduca decalajele dintre mediul rural si cel urban. Faptul ca investitorii nu vor fi niciodata interesati sa initieze afaceri in zone in care nu exista canalizare, electricitate si mai ales infrastructura de transport nu mai e noutate pentru nimeni (poate pentru guvernantii care nu calca prin zone unde "noroiul ajunge pana la osia unei carute", ca sa-l citam chiar pe locatarul de la Palatul Victoria).

Prin noua sa initiativa, Tariceanu demonstreaza inca o data faptul ca notiunea de concurenta loaiala si este (sau vrea sa-i fie) o necunoscuta totala. Probabil vom deveni singura tara membra UE care favorizeaza unele companii in detrimentul altora: si spunem aceasta, intrucat furnizorii de telefonie mobila au bagat milioane de dolari pentru a-si dezvolta retelele (pe banii lor, asa cum spun legile economiei de piata). Nu mai vorbim de cei mici care au dezvoltat retele de telefonie fixa dupa ce au scapat de aberantul monopol de care s-a bucurat Romtelecom ani la rand.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.