Calin Georgescu are experienta atit in mediul politic, cit si pe zona organizatiilor neguvernamentale. El si-a propus ca prin Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare sa ajute Romania sa se dezvolte durabil.

Are un CV impresionant, unde se regasesc atit titluri de la diverse institutii prestigioase, functii in ministere si institutii neguvernamentale, cit si volume publicate sau specializari in companii internationale. De citiva ani buni, Calin Georgescu este membru in boardul Fundatiei Romane pentru Energie si Mediu, iar in prezent este manager de proiect la Programul de Dezvoltare al Natiunilor Unite. Mai mult, din toamna anului trecut, tot el detine functia de director executiv al IPID - Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare.

Institutul este o organizatie nonguvernamentala infiintata in octombrie 2006, a carui misiune declarata este sa aduca in dezbatere publica probleme majore, precum si propuneri de solutii pentru rezolvarea lor adresate Guvernului. Activitatea institutului este structurata pe doua paliere: un program de cercetare si analiza, in urma caruia vor fi realizate rapoarte, si un program de politici, decizii si proiecte de imbunatatire a proceselor guvernarii.

ONG-ul isi propune sa stimuleze studiile de prospectiva si afirma ca va face publice rapoartele de cercetare. "Scopul institutului este sa aduca in atentie lucrul bine facut, politica lucrului bine facut. Cum facem? In primul rind, trebuie sa punem pe masa niste documente foarte solide, care sa justifice cele spuse de noi. Momentan, lucram la politica publica in domeniul protectiei mediului si al securitatii energetice. Ideea este ca ea trebuie sa plece de la necesitatile publice. IPID a venit ca o necesitate din ceea ce am vazut in teritoriu. De asemenea, noi promovam investitia in educatie si cercetare-dezvoltare, care stagneaza de foarte mult timp in Romania", spune Georgescu.

Dezvoltarea, durabila

Directorul executiv al IPID afirma ca in prezent continua ceea ce a inceput in 1997 cind a coordonat proiectul "Strategia nationala pentru dezvoltare durabila a Romaniei", elaborat inainte de NATO sau UE si aprobat in 1999 de catre Guvern. "Aceasta strategie punea in sfirsit Romania pe o pozitie clara legata de unde vrea sa ajunga, cum vrea sa ajunga si punea in practica acest concept de dezvoltare durabila", spune el. Directorul IPID sustine ca acest concept de dezvoltare durabila este motorul intregii planete. "Toate tarile lumii au semnat in 1992 acest concept la nivel planetar. Sa realizam mai mult cu mai putine resurse. Romania a semnat si ea, dar din punctul de vedere al legislatiei trebuie sa stie sa-si negocieze resursele si sa stie ce urmeaza pe termen lung", mai spune Georgescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.