Seful Politiei Romane, chestorul principal Dan Fatuloiu, e si el pe cale sa comita o crima imobiliara cu premeditare: el vrea sa-si cumpere apartamentul de serviciu, dupa ce si-a donat vila fiului sau.

Chestorul principal Dan Fatuloiu, seful Politiei Romane, a depus la inceputul acestui an o cerere pentru a-si cumpara locuinta de serviciu din Bucuresti. Pentru ca legea nu-i dadea acest drept, intrucit mai avea in proprietate o vila, seful Politiei s-a hotarit sa o pacaleasca. Mai intii, Dan Fatuloiu si-a scos fiul din intretinere, astfel incit sa nu mai fie obligat sa puna in declaratia de avere si proprietatile copiilor aflati in intretinere. Apoi i-a donat fiului sau vila pe care o detinea in judetul Arges. Curatat de proprietati, seful Politiei Romane se poate reimproprietari legal.

Chestorul principal Dan Fatuloiu a depus, la inceputul acestui an, la Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), o cerere pentru a-si cumpara locuinta de serviciu. Surse din MAI sustin ca seful Politiei Romane urma sa-si cumpere apartamentul situat in Bucuresti, pe strada Calea Calarasilor nr. 158, dar a renuntat subit la acest demers, din cauza scandalului izbucnit in urma articolelor aparute in "Cotidianul" despre politistii care si-au cumparat apartamentele de serviciu in conditii suspecte.

Intentia lui Fatuloiu pare a fi premeditata, deoarece pe 17 ianuarie 2007 el i-a donat fiului sau, Alexandru, vila din comuna Topoloveni, judetul Arges. Inainte de donatie, seful Politiei Romane a facut demersuri pentru ca fiul sau sa nu mai fie in intretinerea sa, pentru a nu mai figura in declaratia sa de avere. Alexandru Fatuloiu a mai primit de la bunica din partea mamei si un teren intravilan de 14.472 de metri patrati, care in 2004 figura in declaratia de avere a sefului politiei.

In prezent, Dan Fatuloiu nu mai detine nici casa, nici terenul. Toate au fost trecute in proprietatea fiului sau. Urmarea: seful Politiei Romane se incadreaza in prevederile legii potrivit careia politistii care nu detin in proprietate, ei sau sotiile lor, ori copiii aflati in intretinere, o locuinta proprietate personala isi pot cumpara locuintele de serviciu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.