Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis ca Mona Musca a facut politie politica.

Hotararea este definitiva si irevocabila. Acest proces este urmare a contestatiei Monei Musca impotriva deciziei CNSAS prin care se stabilise ca aceasta facuse politie politica. Astfel, prin verdictul dat ieri de instanta CAB, se apreciaza faptul ca notele informative semnate de deputat au incalcat drepturilor omului si ar fi sustinut Securitatea in instaurarea sau mentinerea unui regim de teroare.

"Lupta" Monei Musca cu Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii a inceput in data de 12 octombrie 2006, cand aceasta a depus Colegiului un document prin care contesta verdictul dat. La momentul respectiv avocatul deputatului, Valeriu Stoica explica faptul ca "politia politica presupune incalcarea drepturilor omului si sustinerea Securitatii in instaurarea sau mentinerea unui regim de teroare, de opresiune, iar din probele din dosar nu exista niciun element care sa confirme aceasta ipoteza".

Pe de alta parte, Mona Musca declara ca CNSAS nu poate fi o instanta, pentru ca "membrii Colegiului - numiti politic - au demonstrat ca nu pot judeca obiectiv". In aceste conditii, Colegiul ar fi trebuit sa fie doar un administrator de dosare, in opinia Monei Musca. Dupa ce CNSAS-ul a respins contestatia deputatului, aceasta a aratat ca va continua sa lupte in justitie pentru a-si apara drepturile, avertizandu-si adversarii ca nu vor reusi sa o elimine din viata publica. Insa justitia a fost de partea Colegiului si a decis: Mona Musca a facut politie politica.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.