Luminta Sega a murit dupa ce a fost intoxicata sistematic cu aluminiu. Anchetatorul DNA a instrumentat dosare in care figurau Iliescu, Magureanu si multi alti securisti de la Putere

Procurorul Luminita Sega a platit cu viata pentru profesionalismul cu care a instrumentat cele mai grele dosare de criminalitate organizata in perioada 1997-2004. Decesul acesteia a ramas un mister si in ziua de azi. In pofida falselor diagnostice si tratamente din tara, analizele biochimice, efectuate in laboratoare din Austria si Italia, releva cauza reala a mortii Luminitei Sega: otravirea cu metaloizi, in special cu aluminiu.

Dureri groaznice

Luminita Sega, in varsta de 42 de ani, procuror la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a murit in data de 31 iulie 2006, la un an dupa ce a fost internata in spital. La 16 martie 2005, in timp ce se afla in biroul sau de la DNA, Sega a acuzat dureri groaznice de cap. In fata colegilor de birou, care credeau ca are o migrena puternica, procurorul Luminita Sega a cazut la podea, zvarcolindu-se de durere, tinandu-si capul in maini si strigand dupa ajutor. Cum durereile nu incetau, a fost chemata ambulanta. Procuroarea a fost internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Bagdasar.

Potrivit primelor simptome, medicii s-au axat in jurul unui diagnostic legat de un posibil accident cerebral. Aceasta intrucat la internare, Sega prezenta simptomele unui fals accident ischemic tranzitoriu. Pacientul Sega a devenit insa un caz dificil din cauza faptului ca un diagnostic precis al bolii parea imposibil de pus, chiar si de mari specialisti chemati la patul bolnavului. Neimpunandu-se o interventie chirurgicala de urgenta, Sega a fost transferata la Clinica de neurologie a Spitalului Universitar.

Cauze necunoscute

La Spitalul Bagdasar nu se reusise aflarea adevaratei etiologii (cauza reala a declansarii durerilor ingrozitoare de cap). La randul lor, medicii specialisti de la Spitalul Universitar aveau sa constate absenta oricarei patologii, care sa indice o anumita afectiune neurologica in zona cerebrala.

Nici setul de analize "clasice" (de biochimie a sangelui), utilizate inca in Romania, nu a oferit medicilor sansa unui diagnostic. De retinut ca nici unul dintre marii specialisti din cele doua spitale nu a avut inspiratia de a investiga, macar prin analizele de laborator, posibilitatea existentei unei intoxicatii prin otravire, cu substante chimice care sa afecteze creierul.

Astfel, starea procuroarei Luminita Sega s-a inrautatit de la o zi la alta. Cuprinsi de o oarecare panica profesionala, zeci de medici cu diverse specializari s-au perindat in jurul pacientului cu afectiune cerebrala necunoscuta. ORL-istul a descoperit ceva probleme reale cu o sinuzita mai veche.

In luna iulie 2005, Sega a fost operata de sinuzita. Degeaba. Durerile de cap nu incetau si devenea vizibila afectarea functiilor cerebrale. Specialistul pneumolog a descoperit si el probleme cu un plaman.

In consecinta, procurorul Sega a mai suportat o operatie chirurgicala la plamani. In zadar au fost toate aceste zbateri profesionale ale celor mai buni medici specialisti din Bucuresti. In cele din urma, neurologii de la Spitalul Universitar au incercat sa se apropie de un diagnostic, acela de encefalopatie autoimuna degenerativa de etiologie (cauza - n.r.) necunoscuta.

"Diagnostic" cu variante eronate

Starea pacientului inca nediagnosticat precis, dar cu semne vizibile de degenerare a creierului, a devenit si mai grava, in decembrie 2005, din cauza unei pneumonii de aspiratie. Panica printre medici crescuse. Degenerarea functiilor cerebrale anunta intrarea pacientului intr-o stare de coma. Incepusera zile tot mai grele si mai disperate pentru familia procurorului Sega. Unicul sau copil, Calin, in varsta de 13 ani, statea zi si noapte la capul mamei sale. "Parca simtea, cu ochii sufletului sau de copil, ca mama sa suferea de o boala necunoscuta medicilor din Romania si m-a rugat sa-i facem analize in alta tara, ca sa o salvam de la moarte", declara - unui medic - sotul Luminitei Sega, judecatorul Marius Sega.

In paralel cu variantele de diagnostic oficial lansate de medicii celor doua spitale, alti reputati specialisti din marile spitale ale Capitalei au avansat ipoteza unei afectiuni canceroase. Mai precis o tumora cerebrala, cauzata de un "sindrom neoplazic" (variante sustinute de Spitalul Fundeni si Spitalul Colentina). Insa prin investigatiile cu tomograful computerizat nu s-a descoperit asa ceva. In consecinta, ceata profesionala a persistat in mintea medicilor diagnosticieni si curanti. Iar familia procurorului era marcata in plan psihic de posibila existenta a unei boli canceroase, aflata in ultima faza (metastaza). Disperat, sotul Marius Sega apeleaza la un medic de laborator clinic, specializat in medicina cuantica. Cu ajutorul aparatului american SCIO-QX de biorezonanta (inventat, utilizat si omologat, initial, de medicii de la NASA), medicul roman descopera - citam din fisa investigatiei de medicina cuantica - "intoxicatie cu metaloizi".

Aparatul a indicat alarma maxima prin culoarea specifica pericolelor letale, in urma unei intoxicatii lente, cu metale posibil a fi fost ingerate sau injecate in organism, intr-o perioada mai lunga de timp. Rezultatul acestei analize l-a pus serios pe ganduri pe unul dintre medicii Clinicii de Neurologie din Spitalul Universitar. Acesta insa nu a avut sclipirea de a investiga paraclinic aceasta posibila stare de fapt (intoxicare, otravire) prin efectuarea unor analize toxicologice specifice. Cazul Sega a fost in atentia Asociatiei Magistratilor Europeni la Conferinta tinuta la Bucuresti toamna trecuta.

Clinica AKH din Viena

Tot mai disperat si alarmat de investigatia prin medicina cuantica, sotul Luminitei Sega a facut demersurile necesare pentru ca Spitalul Universitar sa trimita anumite probe biologice la Paris, pentru analize de laborator performante.

Specialistii Spitalului Salpetriere au infirmat imediat toate variantele de diagnostic vehiculate in spitalele din Romania si au recomandat deplasarea pacientului de urgenta la o mare clinica occidentala de neurochirurgie din Franta, Germania, Italia sau Austria.

Familia Sega, dupa mari eforturi financiare (imprumuturi disperate de la banci, rude, prieteni) a decis internarea pacientului in renumita clinica AKH din Viena. In regim de urgenta, pacientul Sega a fost diagnosticat cu hidrocefalie (acumularea unui lichid in creier). A fost operata de marele profesor austriac Walter Saaringen, anestezist fiind renumitul profesor Peter Germann. De precizat ca ambii profesori au facut parte din echipa medicala pregatita pentru operatia chirurgicala din Austria a presedintelui Basescu. Operatia a fost o reusita sub aspectul rezolvarii chirurgicale a hidrocefaliei. De asemenea, pacientului i s-a instalat, pentru supravietuire si posibila restabilire a functiilor creierului, o valva biomecanica dintre cele mai scumpe si performante.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.