Printul impostor Paul Lambrino, cel care, cu de la sine putere, si-a atarnat, langa numele abuziv de "Paul al Romaniei" si apelativul de "Alteta Regala", este foarte aproape de a da un tun imobiliar in comuna Snagov.

Nepotului nelegitim al Regelui Carol al II-lea i-au fost date cadou 47 de hectare de padure de stejar, desi nimeni din familia lui nu a avut teren acolo.

O afacere de 14 milioane de euro

"Se valideaza anexa 37, pozitia 1, autor Carol al II-lea al Romaniei, mostenitor ASR print AL ROMANIEI PAUL PHILLIPE cu suprafata de 46,78 ha. teren cu vegetatie forestiera", se arata intr-un act al Prefecturii judetului Ilfov (foto 1). Cu alte cuvinte suprafata respectiva, cu iesire la lacul Snagov, i-a fost atribuita fiului lui Mircea Lambrino.

Printul impostor nu a fost insa pus efectiv in posesia terenului intrucat seful Ocolului Silvic Snagov a refuzat sa semneze actele. Acesta solicita o dispozitie scrisa din partea Regiei Padurilor, care cel putin pana acum nu a emis un astfel de act. Intre timp, Paul Lambrino a actionat in Justitie Regia Padurilor.

Intreaga afacere a fost pusa la cale de Paul Lambrino si mafia imobiliara care actioneaza in zona de nord a Capitalei. Iar secenariul este urmatorul. Paul Lambrino, aflat mereu in cautare de bani, va incerca sa intre, prin diverse metode, in posesia celor 47 de hectare. In momentul in care tranzactia se va realiza, daca se va realiza, printul impostor va trebui insa sa dea ceva la schimb. O parte din suprafata primita va ajunge la complicii sai. La mafia imobiliara. Iar daca tinem cont de faptul ca la aceasta ora, un metru patrat in zona se vinde cu aproximativ 30 de euro ne dam seama de dimensiunea afacerii. Practic, cele 47 de hectare de padure valoreaza cel putin 14 milioane de euro. Bani care ar putea ajunge in buzunarul impostorului Paul si a complicilor sai.

Actele demonstreaza escrocheria

Interesant este ca in timp ce printul impostor a primit o pretinsa mostenire, Regele Mihai nici macar nu a intrat la masa succesorala. Asta intrucat potrivit documentelor existente in arhive, Casa Regala nu a avut nici un fel de terenuri in proprietate la Snagov, ci doar unele date in folosinta de Primaria Capitalei (de care apartineau in acei ani padurile din Snagov), pentru agrement, agricultura si cresterea de animale. Atunci, in ce baza a fost stabilit dreptul de proprietate al lui Paul Lambrino de catre Comisia judeteana Ilfov si de catre Comisia comunala Snagov?

Prin Decretul Regal 1154 din 9 februarie 1931, Regele Mihai I, prin Consiliul de Regenta compus din principele Nicolae, patriarhul Miron si Constantin Sarateanu, presedinte al Curtii de Casatie, a promulgat "Legea pentru infrumusetarea imprejurimilor Capitalei". Prin acel Decret Regal, Ministerul de Agricultura si Domenii a cedat municipiului Bucuresti, in scopul crearii unei statiuni climaterice, de agrement si sport, padurea Snagov-Tiganesti in suprafata de 1500 ha, lacul Snagov, avand aproximativ 1000 ha, precum si lacul si padurea Baneasa, cu intinderea de 100 ha.

Nu a fost cedat nici un teren la Snagov in proprietatea familiei regale. In textul Decretului Regal este explicit trecut trupul de padure Fundul Sacului, ca loc unde se va crea viitoarea statiune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.