Victor Faur, aradeanul care este acuzat de patrunderea ilegala in peste 150 de computere apartinand institutiilor publice din SUA, provocand pagube de aproape 1,5 milioane de dolari, este cercetat de procurorii DIICOT Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai FBI si NASA

Deja, anchetatorii au retinut echipamentul tehnic pe care Victor Faur il avea acasa, de unde si actiona. Potrivit tatalui lui Victor, acesta nu detinea un calculator superperformant, ci unul obisnuit. "Chiar si anchetatorii s-au mirat cand au vazut cu ce calculator lucra fiul meu", a spus mama tanarului. Parintii sustin ca acuzele care planeaza asupra lui Victor sunt in totalitate nefondate. "Din cate mi-a spus baiatul, care e un bun informatician, a accesat serverele NASA si ale Marinei Americane, insa nu cu scopuri criminale, ci doar pentru a demonstra slabiciunile sistemelor de securitate ale acestora. Dorea sa se angajeze la una dintre marile companii de IT din lume", a precizat dr. Mircea Faur, fost director al Spitalului Judetean Arad.

"Datorita abilitatilor sale in domeniul IT, Victor a primit mai multe propuneri de a sparge bancomate, propuneri pe care le-a respins, nedorind sa se angreneze in activitati ilegale", a mai adaugat tatal.
Victor Faur s-a dezvinovatit, de asemenea, sustinand ca nu a vrut sa faca rau nimanui. El a declarat ca nu face parte dintr-un grup organizat care "sparge" computere. "Totul a fost o joaca. Nu am avut intentia sa produc pagube nimanui. Foarte multe computere sunt vulnerabile la atacuri si asta era scopul: sa le demonstrez vulnerabilitatea! Nu am modificat date, nu am sters date, nu am distrus comunicatiile dintre sisteme", ne-a declarat Victor Faur.

A lucrat pentru IBM Cehia

Victor Faur a studiat informatica, intai la Timisoara, apoi la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad. O perioada de timp, tanarul a lucrat si pentru divizia IBM din Cehia. El si-a manifestat intentia de a lucra pentru alte doua mari companii IT din Occident, trimitand CV-uri in speranta ca va fi angajat. Victor era cunoscut internautilor cu nickname-ul SirVic. Anul trecut, in luna iunie, el a infiintat un canal de chat pe reteaua de IRC Undernet. "#WhiteHat a fost fondat de mine, SirVic, la inceput fiind un canal unde imi tineam doar prietenii, ca mai tarziu sa se transforme intr-o echipa. Scopul WhiteHat e testarea securitatii unor sisteme informatice".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.