Directorul FBI, Robert Mueller, aflat in vizita la Bucuresti, a laudat activitatea ministului roman al justitiei, Monica Macovei, in lupta impotriva coruptiei. "Doresc sa o felicit pe doamna ministru pentru activitatea sa in ceea ce priveste combaterea coruptiei. Este o treaba foarte dificila, dar foarte importanta", a declarat, ieri, Robert Mueller.

Mai mult, directorul FBI a subliniat si buna cooperare dintre autoritatile romane, mai ales in ceea ce priveste lupta impotriva criminalitatii electronice, catalogand romanii drept un popor de "cunoscatori" in utilizarea computerelor. "Exista, din pacate, si oameni care folosesc aceste cunostinte nu neaparat in folosul publicului, ci in activitati infractionale", a spus Mueller.

Acesta nu a uitat sa mentioneze ajutorul acordat Romaniei de catre FBI, in special in pregatirea unor procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie sau ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Ca o concluzie a intalnirii, Mueller a spus ca buna cooperare intre romani si americani in combaterea terorismului si a crimei organizate trebuie sa continue si chiar sa fie intensificata, avand in vedere ca, intr-o societate globalizata, infractionalitatea si terorismul "nu cunosc granite ori jurisdictie".

Se pare ca directorul FBI trebuia sa paraseasca Romania aseara sau, cel mai tarziu, astazi dimineata, urmand sa plece catre o destinatie tinuta secreta din motive de securitate, au declarat surse din staff-ul lui Mueller, pentru Mediafax. Mueller a fost numit in fruntea FBI de catre presedintele american George W. Bush in 4 septembrie 2001.

Directorul FBI s-a nascut in New York, a absolvit Universitatea Princeton, apoi a obtinut un master in relatii internationale, dupa care s-a inrolat in armata, ajungand pe frontul din Vietnam, unde a primit inalte decoratii militare. Fiind procuror, Mueller a participat la multe cazuri celebre, printre care cel al liderului panamez Manuel Noriega sau al celebrului mafiot John Gotti. in CV-ul sau se arata ca, in calitate de adjunct al procurorului general, directorul FBI a instrumentat numeroase cazuri celebre de mare coruptie, de terorism, spalare de bani sau fraude financiare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.