11.300 de file insumand 34 de volume si peste 400 de persoane audiate. Cam asa arata povestea neromantata scrisa de DNA, pana acum, in cazul Adrian Nastase. O poveste care ar fi costat circa un milion de euro, bani publici, sustin surse judiciare, si care e departe de a se inchide.

Folosit ca stindard al reformei in justitie si ca dovada absoluta a luptei pe care actuala putere o duce impotriva coruptiei, cazul Adrian Nastase este un caz ilustrativ in care procurorii, prin modul lor de a investiga, pun carul inaintea boilor. Pentru ca este vorba despre cercetarea unui fost prim-ministru si sef de partid, ancheta trebuie sa arate ca o farmacie, iar DNA sa dea dovada de maxima transparenta. In caz contrar, suspiciunile privind executarea unei comenzi politice sunt legitime. Iata de ce, dupa mai bine de un an de cand Adrian Nastase face poteca la DNA, o intrebare este fireasca: este el supus unei cercetari echitabile, in conformitate cu standardele Conventiei europene a drepturilor omului? Altfel spus, are parte de un proces cinstit?

ECHIPA

Procuror anchetator pe caz este Mariana Alexandru, adusa cu putin timp inaintea inceperii urmaririi penale de la Parchetul Curtii de Apel Craiova. Seful acesteia, care ii avizeaza deciziile, este procurorul Lucian Papici, fost coleg cu Mircea Zarie la Timisoara. Mircea Zarie este adjunctul lui Daniel Morar, seful DNA. De remarcat ca atat Zarie, cat si Morar conduc DNA in situatia in care au primit aviz negativ de la CSM. Comisar (politist) este Constantin Morari, adus din Moldova si promovat dupa inceperea urmaririi penale impotriva lui Adrian Nastase.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.