Desfiintarea Clanului Camatarilor, prin arestarea unui numar impresionat de lideri interlopi, care faceau legea pe strazile Bucurestiului, a facut ca o multime de raufacatori, anonimi pentru opinia publica, sa-si infiinteze propriile grupari. Surse din Politie sustin ca cele mai multe bande s-au pus pe picioare in localitatile ilfovene din imediata apropiere a Capitalei. Astfel, gruparile de spargatori provin, in special, din comunele Pantelimon si Dobroiesti, in vreme ce talharii ataca Bucurestiul din Mogosoaia, Chitila si Straulesti.

"Toate aceste grupari s-au format pe doua considerente. Fie sunt persoane specializate pe acelasi tip de metoda infractionala, fie in functie de gradul de rudenie (in special familiile de rromi), formand asa-zisele clanuri", ne-au explicat politistii.

Capitala hotilor

Conform unui raport intern al autoritatilor, cele mai multe organizatii criminale sunt bandele de spargatori. In acest sens, au fost identificate nu mai putin de 31 de grupuri. Pe locul doi in ierarhia raufacatorilor sunt talharii, constituiti in 19 brigazi, iar pe treapta a treia se gasesc camatarii si santajistii, constituiti in 13 gasti. Pe ultimele locuri, cu sase si respectiv sapte, sunt escrocii si proxenetii. "Chiar daca nu locuiesc pe teritoriul Capitalei, noi avem in atentie toate aceste persoane. Astfel, ori de cate ori membrii uneia dintre grupari au participat la o infractiune, am reusit sa-i identificam", ne-au explicat anchetatorii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.