Ex-presedintele Bancii Transilvania poate castiga banii contribuabililor prin sprijinul DNA

Actualul reprezentant al intereselor companiei PPF Investments Ltd in competitia pentru ROMEXTERRA, Iosif Pop, a fost spalat de toate prezumtivele infractiuni de la DNA, prin scoaterea de sub urmarire penala. Decizia a survenit in momentul in care Daniel Morar aflase ca in dosarul disjuns din "Banca Transilvania" ex-presedintele bancii se afla de trei ani sub ancheta penala fara ca procurorii DNA sa mai fi realizat vreun act de procedura.

La acea data, adica in luna noiembrie a anului trecut, Daniel Morar a considerat ca nu este normal ca o ancheta sa dureze trei ani si a solicitat urgentarea. Foarte urgent, adica in aproape patru luni, DNA a dat solutie de scoatere a lui Iosif Pop de sub urmarirea penala. De ce? Poate ca lui Morar i-a fost teama de CEDO, unde se plansese Pop. Antecedente exista.

Departamentul National Anticoruptie l-a spalat de toate pacatele pe fostul presedinte al Bancii Transilvania Iosif Pop fara a mai diseca vreun act sau fara a mai efectua vreun mijloc de proba timp de trei ani, cat a fost tinut dosarul acestuia la DNA pana la decizia de scoatere de sub urmarire penala. Aceasta solutie a fost data de catre anchetatorii DNA in luna martie a acestui an.

Cine a avut interesul sa-l scoata basma curata pe ex-presedintele Bancii Transilvania? Posibil, factorul politico-economic, daca nu cumva incompetenta procurorilor condusi de Daniel Morar, seful DNA. Pentru ca, inainte cu doar jumatate de an inaintea luarii acestei decizii, acelasi Daniel Morar recunostea public ca anumite dosare sunt tergiversate in interiorul institutiei pe care o conduce.

Morar s-a speriat de CEDO. Prietenii stiu de ce!

"Nu este admisibil ca umarirea penala sa dureze aproape trei ani. Ori este vinovat, si atunci trebuie sa fie trimis in judecata, ori nu, si atunci trebuie sa inchidem dosarul. Iosif Pop, pe buna dreptate, ne poate reclama la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru faptul ca este cercetat penal de mai bine de trei ani si nu s-a ajuns la nici o concluzie", a afirmat in pragul iernii trecute seful DNA. Or, este foarte interesant cum acest dosar a fost lucrat, de acolo de unde fusese lasat, in doar trei luni si jumatate, pentru ca vajnicii anchetatori anticoruptie sa ajunga repejor la concluzia ca Iosif Pop este nevinovat.

Pe de alta parte, este posibil ca Morar sa se fi speriat de sperietoarea CEDO, unde bancherul depusese plangere penala tocmai pe aceste considerente si pe incalcari repetate ale procedurii in Dosarul "Banca Transilvania". De ce ar fi CEDO o sperietoare pentru Daniel Morar? Pentru ca a vazut ce inseamna o ancheta nu tocmai profesionista, si ce inseamna sa emiti un mandat de arestare fara un probatoriu solid, in cazul magistratului Viorel Burzo.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.