Aristide Buhoiu, cunoscutul realizator de televiziune, a murit, ieri dimineata, la spitalul "Agrippa Ionescu" din Capitala, rapus de cancer. Decesul a survenit dupa ce starea de sanatate a jurnalistului s-a deteriorat brusc, dupa ce la inceputul saptamanii a fost adus din Grecia

In varsta de 68 de ani, Buhoiu se afla in stare grava, fiind mentinut in viata cu ajutorul aparatelor. Din acest motiv, decesul sau era asteptat inca de cateva zile, dupa e medicii au refuzat sa comenteze sansele sale de supravietuire. Cunoscut de romani mai ales pentru emisiunea "Drumuri europene" realizata la TVR intre 1976 si 1983, Buhoiu (foto) a avut o cariera plina in domeniul mass-media. Din 1985 pana in 2002, a fost editor al publicatiei saptamanale "Universul" din Los Angeles. in urma cu sapte ani, el a preluat conducerea Academiei de Radio si Televiziune din Bucuresti, iar de curand a fost ales presedintele Uniunii pentru Societatea Civila.

Decesul lui Buhoiu a survenit la numai o zi dupa ce politologul Silviu Brucan, pe numele real Saul Bruckner, a fost incinerat la crematoriul Vitan-Barzesti, fara nicio ceremonie religioasa, in prezenta catorva prieteni printre care s-au numarat senatorul PSD Ion Iliescu, Radu Comsa - fostul ambasador al Romaniei in Germania din perioada 1990-1993, scriitorul Alexandru Singer - director al editurii "Hasefer" (a Federatiei Comunitatii Evreiesti Romania) si jurnalistii Lucian Mandruta si Mihai Codreanu - jurnalistii care, alaturi de "oracolul din Damaroaia", au realizat, la PRO TV, emisiunea "Profetii despre trecut". Ceremonia, derulata fara fast, s-a inscris exact in tiparele dorite de Brucan, ateu convins. De altfel, incinerarea a fost dorinta sa, tinand cont de faptul ca la crematoriul Vitan-Barzesti au fost incinerate si depuse sotia (Alexandra Sidorovici Brucan, decedata in 2000) si fiica sa (Anca).

Cunoscut de romani drept "oracolul din Damaroaia" - mai ales pentru "profetiile" sale politice -, Brucan s-a remarcat dupa 1944, dupa ce in calitate de sef al cotidianului PCR "Scanteia" a cerut condamnarea lui Maniu, Bratianu si Coposu (n.r. - ulterior, el a ocupat postul de ambasador al Romaniei in SUA si la ONU).


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.