Medicul Constantin Tanasescu a sustinut, ieri, ca este nevinovat in cazul Hayssam si ca ar elibera oricand o adeverinta asemanatoare cu cea data in cazul acestuia, pentru oricare dintre pacientii sai care ar suferi de cancer. Tanasescu a spus jurnalistilor prezenti in fata Penitenciarului de Maxima Securitate Rahova ca a venit pur si simplu la serviciu si nu pentru a lua act de concluziile Comisiei de Disciplina care il ancheteaza administrativ.

Medicul Tanasescu a ajuns cu putin dupa ora pranzului, spunand ca vine pur si simplu la serviciu, pentru ca il asteapta 3.000 de hoti. El a sustinut ca nu a fost anuntat ca se va lua chiar in aceasta zi o decizie in ceea ce-l priveste si ca ii priveste pe membrii Comisiei de Disciplina ce concluzii vor avea. "Eu nu am stiut nimic. Nici eu, nici avocatii mei. Treaba lor pot sa ia orice decizie vor. Am mai spus ca sunt nevinovat", a raspuns din nou ziaristilor medicul Constantin Tanasescu, dand semne ca se grabeste sa ajunga la cabinetul medical. El a precizat ca a comunicat deja Comisiei de Disciplina obiectiile sale.

Hayssam a deschis sedinta de guvern

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a interesat, in debutul sedintei de Guvern de ieri, in legatura cu progresele realizate de grupul de lucru constituit, la sfarsitul lunii iulie, pentru a analiza lacunele legislative care au dus la disparitia din tara a lui Omar Hayssam. Tariceanu a amintit ca aceasta comisie are drept scop si imbunatatirea cadrului legislativ, in asa fel incat "astfel de pasi gresiti, facuti simultan, sa nu se mai repete".

Din grupul de lucru fac parte reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Ministerului Administratiei si Internelor, serviciilor de informatii si Directiei Generale Informatii si Protectia Informatiei din MAI. De asemenea, ministrul Justitiei, Monica Macovei a prezentat concluziile raportului privind fuga lui Omar Hayssam. "Dupa fuga lui Hayssam, am cerut formarea unei comisii care sa analizeze din punct de vedere legislativ, lacunele si ce modificari trebuie facute, astfel incat pasii gresiti, facuti simultan sa nu se mai repete", a declarat premierul la inceputul sedintei de guvern.

DGIPI si-a facut treaba in cazul Omar Hayssam

Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor a actionat strict legal, facand toate diligentele necesare cu privire la suspiciunea legata de faptul ca Omar Hayssam a parasit tara - este principala concluzie a comisiilor pentru aparare a celor doua camere ale parlamentului, in urma audierii fostului sef al acestui serviciu, chestorul general Virgil Ardelean.

Potrivit documentului, Virgil Ardelean a fost audiat pe 26 iulie cu privire la demisia sa si in legatura cu situatia controversata si complexa creata in cazul Omar Hayssam, cele doua comisii dorind sa clarifice circumstantele create in jurul acestuia, ce obligatii reveneau DGIPI, activitatile desfasurate de acest serviciu si cine poarta raspunderea consecintelor crizei create. In document se sustine ca Virgil Ardelean ar fi aratat, in cursul audierilor, ca "demisia sa" a fost "o cerere adresata ministrului" de inlocuire a sa cu un ofiter mai tanar. Potrivit semnatarilor documentului, Ardelean ar fi sustinut ca dorea sa renunte la functie pentru a-si valorifica experienta in domeniul elaborarii legilor sigurantei nationale.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.