Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, ieri, la iesirea din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), ca procurorii au constatat ca exista in dosarul in care este acuzat de infractiuni economice, un act prin care s-a depus in urma cu un an schimbarea incadrarii juridice a unor fapte

Dinu Patriciu s-a referit la partea din dosar referitoare la "asa-zisa creanta Libia". S-a descoperit ca exista la dosar un act depus anul trecut, care a fost probabil lecturat, prin care s-a ajuns la concluzia ca este delapidare in forma continuata. Avocatul a precizat ca aceasta ar insemna, in teorie, ca, daca s-ar ajunge in fata unei instante, judecatorii ar putea sa acorde un spor de pedeapsa la infractiunea de delapidare de cinci ani.

Ovidiu Budusan a precizat ca actul cu pricina este un contract de cesiune in care este implicata o firma din grupul Rompetrol. Nu in ultimul rand, avocatul a informat ca Dinu Patriciu urmeaza sa fie citat pentru a-si prezenta punctul de vedere.

Pe de alta parte, surse judiciare au anuntat ca procurorii PICCJ ii prezinta omului de afaceri Ovidiu Tender, acuzat in dosarul "Rafo-Carom" de inselaciune si spalare de bani, materialul de urmarire penala. El spera sa fie instiintat cu privire la toate acuzatiile aduse in dosarul Rompetrol, in cel mai scurt timp posibil si dosarele sa nu fie tratate separat. Reamintim ca Dinu Patriciu a contestat, la Parchetul instantei supreme, respingerea exceptiei sale referitor la neterminarea urmaririi penale si a mentionat ca nu i se poate prezenta materialul de urmarire penala in conditiile in care urmarirea penala nu este incheiata. In cele din urma, procurorii au respins exceptia, ca fiind fara obiect si o contestatie similara a facut si vicepresedintele Rompetrol Group Olanda, Alexandru Bucsa.

Dinu Patriciu este acuzat de mai multe infractiuni, printre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si spalare de bani sub aspectul schimbarii sau transferului de bunuri in scopul disimularii sau ascunderii provenientei ilicite a bunului, precum si initierea sau constituirea unui grup infractional organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital, la care se adauga complicitate la abuz in serviciu in forma calificata contra intereselor publice.

Cazul ar putea fi rediscutat la viitoarea sedinta BPC a PNL

Cazul omului de afaceri liberal Dinu Patriciu, acuzat ca ar fi sprijinit campania electorala a Partidului Social-Democrat (PSD) in 2004, ar putea fi luat in discutie, din nou, in sedinta Biroului Permanent Central al Partidului National Liberal (PNL), a anuntat, ieri, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. Olteanu a afirmat ca nu cunoaste continutul discutiilor purtate pe aceasta tema in ultima sedinta a forului de conducere a partidului deoarece a lipsit, insa a precizat ca propunerea de sanctionare a lui Dinu Patriciu poate fi rediscutata in urmatorul BPC care va avea loc saptamana viitoare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.