Amanari peste amanari in ograda Comisiilor Juridice Parlamentare. Cazul Hayssam pare sa-si gaseasca rezolvarea doar prin anchetarea unui singur vinovat. Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Parchetul General, cat si de Colegiul Medicilor, care s-a autosesizat il investigheaza pe doctorul Penitenciarului Rahova, Constantin Tanasescu

Membrii Comisiilor Juridice Parlamentare au amanat cazul Hayssam. In prima sedinta a comisiilor juridice reunite, s-a hotarat ca audierile in cazul Hayssam sa fie reluate abia dupa incheierea anchetelor administrative declansate de Consiliul Superior al Magistraturii si de Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Amanarea a fost decisa si pentru a da prilejul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti sa avanseze cu investigatiile in cazul doctorului Tanasescu de la penitenciarul Rahova, cercetat pentru fals.

Mai mult, Comisiile Juridice ale celor doua camere ale Parlamentului vor cere birourilor permanente sa prelungeasca termenul inittial de 20 august, pana la care trebuia sa fie prezentat raportul in cazul fugii sirianului Omar Haysam.

De altfel, medicul respectiv nici nu a mai fost audiat de comisii - desi fusese invitat - dar, potrivit presedintelui de sedinta, deputatul conservator Sergiu Andon, este posibil sa fie rechemat la viitoarea sedinta, care, foarte probabil, nu va mai fi publica.

Si ministrul de Interne Vasile Blaga ar putea fi audiat, desi aceasta propunere, sustinuta de reprezentantii P.S.D., Doru Ioan Taracila si Eugen Nicolicea, nu parea sa fie prea tare agreata de conducerea comisiei compusa din Sergiu Andon si senatorul U.D.M.R. Peter Eckstein Kovacs.

"Oboseala" membrilor comisiei a dus si la renuntarea discutarii contestatiei depuse de reprezentantii P.D. in legatura cu legalitatea deciziei birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului de declansare a unei anchete parlamentare in cazul Haysam. Desi in debutul consfatuirii deputatul Sergiu Anton anuntase discutarea "contestatiei depuse de colegii nostri de la PD" in final s-a cam contrazis. Se pare ca nu era vorba de o contestatie ci de o simpa instiintare.

Medicul Penitenciarului de Maxima Siguranta Rahova se considera nevinovat

Constantin Tanasescu, medicul care a semnat adeverinta pe baza careia omul de afaceri Omar Hayssam a fost eliberat, s-a prezentat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (P.C.A.B.), pentru a fi audiat. Alexandru Serban, directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor a afirmat ca diagnosticul pus de Constantin Tanasescu in cazul lui Omar Hayssam este nerealist. Considerand ca singura analiza medicala care poate dovedi ca un bolnav sufera de metastaza este biopsia, acesta a sesizat P.C.A.B. in legatura cu fapta de fals intelectual pe care ar fi savarsit-o medicul Penitenciarului Rahova.

Desi investigat atat de Parchetul General, cat si de Colegiul Medicilor, care s-a autosesizat, medicul inculpat se considera nevinovat si sustine totodata ca si-a facut datoria cu profesionalism, respectand regulamentele de ordine interioara si exterioara.
Avocatul lui Constantin Tanasescu a precizat ca adeverinta medicala i-a dictat-o asistentei in timp ce il consulta pe Omar Hayssam, timp in care a constatat ganglioni inflamati pe partea stanga, ceea ce a condus la ideea suspectarii de metastaze si ca aceasta concluzie medicala i-a fost comunicata directorului Spitalului Penitenciar.

De asemenea, Gheorghe Groza si-a exprimat nemultumirea pentru ca nimeni nu-si pune intrebarea cum de a ajuns adeverinta medicala in dosarul lui Omar Hayssam la doua zile dupa ce instanta a hotarat eliberarea omului de afaceri sirian.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.