Viituri. Judetul Vrancea a fost cel mai puternic lovit de ultimul val de inundatii dupa ploile care au cazut vineri si sambata in judet

Peste o mie de gospodarii au fost inundate si trei case au fost distruse, dupa ce raurile Ramnicu Sarat, Ramna si Milcov s-au umflat si au iesit din matca. 50 de familii au fost evacuate temporar, pentru ca apa atingea un metru in gospodarii. Inundatiile au afectat si doua orase, Panciu si Odobesti. In Panciu, peste 20 de gospodarii din cartierul Satul Nou au fost inundate, iar torentii de pe munte au rupt o portiune din Drumul National 2L, in dreptul localitatii Straoane, precum si soseaua ce leaga orasul de Schitul Brazi. In orasul Odobesti, apele Milcovului au inundat 80 de gospodarii de la periferie si au afectat doua poduri din comuna Nera si o punte care facea legatura intre comuna Campeneanca si satul Pietroasa.

Apele au afectat si zece poduri, iar circulatia pe DN 2 L, intre Straoane si Panciu, DN 2 D intre Bolotesti si Vidra si DN 2 M intre Odobesti si Brosteni este ingreunata si la aceasta ora din cauza soselei macinate de torenti. Circulatia rutiera pe Drumul European 85, ce leaga Muntenia de nordul Moldovei, a fost deviata cateva ore din cauza unui suvoi de apa revarsat pe o portiune de trei sute de metri, in apropierea orasului Marasesti. Raul din mijlocul soselei s-a scurs de la munte, mai bine de sapte ore. Apa s-a strans pe timpul noptii in urma revarsarii apelor de pe versanti.

Avertizare meteorologica: vestul tarii, afectat de furtuna! Cod galben in opt judete

ATENTIONARE. Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis ieri o noua atentionare, de categoria Cod galben, prefecturilor judetelor Arad, Bihor, Caras-Severin, Gorj, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Timis.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, fenomenele vizate sunt precipitatii abundente, intensificari de vant - posibil vijelii, izolat caderi de grindina. Zona cel mai mult afectata va fi vestul tarii, dar precipitatiile nu vor ocoli nici zona de munte. Specialistii au atentionat ca vor fi averse insemnate cantitativ, intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si, izolat, caderi de grindina. Toate aceste fenomene se vor produce mai ales in Banat, Crisana, Maramures, dar si pe arii mai restranse in Oltenia si Transilvania.

In aceste regiuni, local, cantitatile de apa vor depasi 30 litri pe metru patrat, iar in zona Carpatilor Occidentali si Meridionali ele vor putea atinge chiar si valori de 70 de litri pe metru patrat. Avertizarea Ministerului Mediului se incadreaza in Codul galben, ceea ce inseamna ca fenomenele prognozate sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.