Grupul Rompetrol si-a exprimat, ieri, satisfactia fata de decizia TMB de a ridica sechestrul asigurator instituit asupra unui pachet de 25,8% din actiunile Rompetrol Rafinare, precizand ca actiunea "nu a reprezentat decat o incercare de intimidare in dosarul de urmarire penala". Dinu Patriciu, presedintele The Rompetrol Group (TRG), a apreciat ca hotararea TMB a demonstrat ca masura sechestrului a fost injusta si ilegala in lipsa unor indicii temeinice ca s-ar fi savarsit infractiunile prin care procurorii au retinut, fara probe si in lipsa unui raport de constatare tehnico-stiintifica sau de expertiza, ca a fost prejudiciat Ministerul Finantelor.

Facand referire la recentele declaratii ale lui Ilie Botos, potrivit carora in "dosarul Patriciu", rechizitoriul ar urma sa fie finalizat curand, Rompetrol i-a cerut procurorului general "sa inceteze practica considerata profund nelegala si nedeontologica de a influenta procurorii de caz cu privire la solutia ce trebuie adoptata intr-un dosar". "Declaratiile procurorului general prejudiciaza grav si cu consecinte incalculabile drepturile partilor chemate in dosar.

Potrivit legii, numai procurorul investigator poate aprecia, pe baza probelor aflate la dosar, cum va fi rezolvata acea cauza, intocmirea rechizitoriului si trimiterea dosarului in judecata sau clasarea, scoaterea de sub urmarire penala ori incetarea urmaririi penale. Instructiunile adresate prin mass-media procurorilor de caz ori declararea publica a convingerii procurorului general ca dosarul se va solutiona prin trimitere in judecata echivaleaza cu un verdict de vinovatie, prealabil finalizarii urmaririi penale", a spus Ovidiu Budusan, avocatul Rompetrol.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.