Romania a justificat numai 72% din cheltuielile eligibile, se arata in ultimul raport publicat de Oficiul European de Lupta Antifrauda

"Diferenta de 28% provine si din cauza intarzierilor in executie a unor lucrari, precum cele legate de canalizare sau din nedepunerea la timp a documentelor justificative pentru sumele folosite", sustine Cristian David, ministrul delegat pentru gestionarea fondurilor europene, citat de Mediafax.

Oficialul european considera ca Romania nu ocupa pozitia fruntasa in ceea ce priveste numarul constatat de fraude in utilizarea fondurilor europene, remarcand chiar pozitiv tara noastra pentru numarul de anchete efectuate in scopul prevenirii si descurajarii, in viitor, a producerii unor astfel de nereguli.

Astfel, raportul din luna martie al Departamentului pentru Lupta Antifrauda al Comisiei Europene arata ca institutia a deschis, in anul curent, un numar total de 51 de dosare privind eventuale fraude in utilizarea fondurilor europene. Au fost finalizate 43 de cazuri implicand o valoare totala a contractelor de finantare de o suta milioane euro.

Comparativ, Directia Nationala Anticoruptie avea in cercetare, in aprilie, un numar de 23 de dosare penale in care se cercetau modalitatile prin care s-a reusit deturnarea unor fonduri europene, destinate initial unor programe ca Phare, Sapard si Ispa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.