Conflictul de interese din CSM semnalat de Comisia Europeana s-a extins de la membri la inspectorii judiciari

Desi Comisia Europeana cere in mod expres sa se solutioneze pina pe 30 august problema conflictelor de interese cu care se confrunta membrii Consiliului Superior al Magistraturii, acestia par a nu fi ingrijorati de eventualele repercusiuni, mai ales ca legea actuala nu-i obliga sa aleaga.

Mai mult, Ministerul Justitiei semnaleaza un nou astfel de conflict: un sfert dintre inspectorii CSM provin de la Curtea de Apel Bucuresti, unde presedinte este chiar un membru al Consiliului, Dan Lupascu, pina nu demult, sef al acestui for. La ora actuala, opt dintre cei 14 membri alesi ai CSM continua sa lucreze doar cu jumatate de norma, iar sase dintre acestia se confrunta cu posibile conflicte de interese.

Lupascu are alte obiective

Recomandarea facuta de Comisia Europeana membrilor CSM de a renunta la celelalte functii pe care le detin a venit in urma ultimului Raport de tara. Primul membru care a reactionat imediat dupa publicarea Raportului din luna mai a fost chiar ex-presedintele acestui for, Dan Lupascu. El isi anunta atunci suparat colegii ca urmeaza sa se decida daca isi va pastra functia de sef al Curtii de Apel Bucuresti sau daca va ramine membru in Consiliu. Intrebat ieri daca a luat vreo hotarire, Lupascu ne-a declarat ca, deocamdata, are alte prioritati: "Pentru mine, obiectivul numarul unu este ca instanta pe care o conduc sa fie mutata in Palatul de Justitie, asa cum se preconizeaza. Dupa aceea, ma gindesc si la celelalte obiective".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.