Cota unica de 16% ramane neschimbata conform modificarilor aduse Codului Fiscal, aprobate miercuri de Executiv, a declarat ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

"Cota unica va fi aplicata uniform pentru toate tipurile de venituri si profituri care se obtin in Romania din diferite tipuri de activitati", a precizat Vladescu.

Potrivit prevederilor noului Cod Fiscal, Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) ramane de 19 la suta si, potrivit ministrului Finantelor Publice, nu vor exista cote diferentiate pentru produse alimentare.

"Codul Fiscal aprobat de Executiv armonizeaza legislatia romaneasca cu cea comunitara in domenii foarte diverse precum regimul TVA si cel al accizelor, in ceea ce priveste introducerea prevederilor din codul de conduita privind impozitarea afacerilor si impozitarea dividendelor pentru rezidenti si nerezidenti", a subliniat Sebastian Vladescu.

Acesta a anuntat ca proiectul de buget pe 2007 include si prevederi referitoare la contributia Romaniei la bugetul comunitar, precum si la granturile pe care bugetul comunitar le acorda Romaniei.

"Noul Cod Fiscal are foarte multe prevederi, acesta fiind un document stufos discutat constant in ultimele sase luni, atat cu comunitatea de afaceri, comunitatile locale, sindicate, dar si cu reprezentantii pietei de capital care sunt cei mai nemultumiti de prevederile Codului Fiscal", a explicat Vladescu.

Documentul adoptat miercuri poate fi imbunatatit intr-un orizont de timp de trei - cinci ani, "daca se merge pe linia stabilitatii", afirma Vladescu .

Acesta a mai subliniat ca prevederile Codului Fiscal nu vor exclude interventiile in ceea ce priveste evaziunea fiscala. "in momentul in care vom dori sa actionam impotriva celor care ne impiedica sa avem veniturile bugetare necesare pentru a asigura toate componentele de cheltuieli pe care trebuie sa ni le asumam", a precizat ministrul finantelor.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de Lege privind modificarea Codului Fiscal, urmand ca actul normativ sa fie trimis Parlamentului spre dezbatere si aprobare pana la 1 iulie 2006, astfel incat noile reglementari sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.