Serban Mihailescu, fost secretar general al guvernului Nastase si unul dintre cei cinci „rechini“ vizati de oficialii UE, a fost trimis in judecata pentru ca s-a lacomit la niste arme.

"Miki Spaga" este primul demnitar cu rang de ministru al guvernarii PSD care ajunge in fata instantei acuzat de luare de mita. DNA a trimis ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie dosarul in care Mihailescu este inculpat pentru ca a primit mita noua arme de la fostul consilier personal Fanel Pavalache. Alaturi de el va fi judecat si Marin Bucur, presedintele Asociatiei de vinatoare "Cerbul" Bucuresti, un apropiat de-al lui Nastase. Implicat in multe scandaluri de coruptie de mare amploare, Serban Mihalescu va sta pina la urma pentru prima oara in boxa acuzatilor pentru o spaga "vinatoreasca". De la transformarea din PNA in DNA, procurorii anticoruptie au trimis doi parlamentari in judecata. Primul a fost deputatul PSD Ion Dumitru, fost director al Romsilva.

DNA a trimis ieri la Inalta Curte de Casatie si Justitie dosarul in care fostul ministru al Secretariatului General al guvernului Nastase si actual senator de PSD, Serban Mihailescu, cunoscut cu porecla de Miki Spaga, a fost anchetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Alaturi de el va fi judecat si Marin Bucur, presedintele Asociatiei Vinatorilor si Pescarilor Sportivi "Cerbul" Bucuresti, pentru complicitate la luarea de mita si la nerespectarea regimului armelor si munitiilor si pentru "participatie improprie la fals in inscrisuri sub semnatura privata, la fals intelectual, precum si la efectuarea cu stiinta de inregistrari inexacte in contabilitate".

Spaga pentru mentinerea in functie

Procurorii anticoruptie au ajuns la concluzia ca, pe 20 octombrie 2001, pe vremea cind era secretar general al Guvernului, Serban Mihailescu i-a cerut consilierului sau personal, Fanel Pavalache, 11 arme de vinatoare drept "spaga". Acestea i-au fost aduse citeva luni mai tirziu, mai exact in perioada aprilie-mai 2002, dar nu 11, cum pretinsese, ci doar noua, a caror valoare totala a fost estimata la suma de 260 de milioane de lei vechi. Armele au fost depozitate la Vila de protocol numarul 5 din Snagov. Mihailescu nu a fost singur in aceasta "afacere".

El a fost ajutat de bunul sau prieten Marin Bucur, patronul Casei Capsa, care a achizitionat armele pe numele Asociatiei Vinatorilor si Pescarilor Sportivi "Cerbul" Bucuresti, al carei presedinte era. "In acest fel s-a disimulat fapta de coruptie si, in acelasi timp, a dat aparenta de legalitate a operatiunii de cumparare a armelor, avind in vedere faptul ca acestea au un regim strict reglementat de lege", a declarat purtatorul de cuvint al DNA, Livia Saplacan.

Tot Bucur a fost cel care a si "transferat" armele de la vila de protocol la sediul asociatiei pe care o conduce. In timpul anchetei penale declansate in acest an, armele au fost confiscate si predate politiei, urmind ca judecatorii sa decida ce vor face cu acestea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.