Zona Peninsulara a orasului, mai precis malul de pamant dinspre Portul Tomis, s-a surpat. Alunecarea a fost provocata de infiltratiile subterane, ce au erodat digul pe interior si au spalat baza terasamentului

Locuitorii din zona veche a orasului Constanta ne-au declarat ca primele infiltratii la digul dinspre Portul Tomis au aparut in urma cu trei ani.

Pe o lungime de aproximativ zece metri, la doar cativa pasi de case, digul s-a surpat. Pamantul a luat cu el rocile din componenta digului, dar si copacii, crescuti de zeci de ani pe terenul in panta. Primele evaluari arata ca infiltratiile ce au provocat surparea malului provin de la o sursa de apa, un izvor subteran.

"Versantii din zona Peninsulara sunt afectati in marea majoritate de scurgerile subterane de apa, afectand, in timp, digurile de protectie", ne-a declarat Radu Damian, purtator de cuvant al Inspectoratului de Stat in Constructii. Riscul ca intregul mal sa cada, impreuna cu imobilele, unele vechi din perioada interbelica, este iminent, daca autoritatile nu gasesc solutii pentru oprirea eroziunii terasamentului. "Ne este frica sa nu ne cada si casa. De peste 30 de ani, de cand locuiesc aici, nu s-a intamplat niciodata nimic. Infiltratii au mai fost, dar nimeni nu

s-a gandit ca s-ar putea ajunge la asa ceva", sustine Florica Gherghilescu, proprietara casei din apropierea malului surpat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.