Consilierii municipali au aprobat proiectul de hotarare privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru constructia Catedralei Neamului, dupa ce acesta a fost respins la ultima sedinta a consiliului. Catedrala "Mantuirii Neamului" va fi o constructie impozanta, amplasata in spatele Palatului Parlamentului, pe un teren care o va face vizibila in raport cu masiva cladire a acestei institutii. Construirea Catedralei Neamului pe dealul Arsenalului va impune, pentru asigurarea accesului publicului la Complexul Patriarhal, demolarea a zece imobile din zona Buzesti. Intersectia Caii Grivitei cu strada Buzesti este, la ora actuala, in ruina, si trebuie reamenajata, lucru prevazut, de altfel, in Planul Urbanistic General al Capitalei.

De aceea, va fi nevoie de exproprierea terenurilor aflate in zona, pentru a se putea realiza largirea strazii si accesul dinspre strada Stirbei Voda spre podul Hasdeu. Intrarea oficiala la Catedrala "Mantuirii Neamului" este conceputa dinspre Ministerul Apararii Nationale. Reprezentantii municipalitatii spun ca va exista o corespondenta vizuala intre sediul Mitropolieei si Catedrala Neamului, axa imaginara unind Mitropolia -Piata Unirii -Piata Constitutiei si Bulevardul 13 Septembrie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.