Ieri, Curtea de Apel Bucuresti a amanat, pentru data de 17 martie, judecarea recursului innaintat de procurorii DIICOT impotriva deciziei Tribunalului Municipiului Bucuresti in baza careia omul de afaceri Dinu Patriciu este cercetat in stare de libertate. Hotararea a fost luata dupa ce s-au constatat vicii de procedura in modul in care a fost formulata cererea procurorilor. Motivul a fost neprezentarea in instanta a celorlalti doi inculpati in dosar, adjunctii lui Dinu Patriciu, cetatenii americani Colin Hart si Phillip Stevenson, al caror recurs trebuia judecat simultan. Avocatii magnatului au speculat perfect acest lucru si au prezentat curtii aceasta exceptie, din cauza careia recursul nu s-a putut judeca.

Dinu Patriciu s-a declarat nemultumit de aceasta amanare si a spus ca nu asteapta decat sa ajunga in instanta pentru a-si putea proba nevinovatia. "Am foarte mult de lucru si vreau sa stiu daca pot sa imi vad de treaba sau nu. Toate aceste amanari dureaza deja de o luna", a adaugat Patriciu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucuresti unde s-a judecat recursul formulat de procurori impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti care a decis anterior cercetarea sa in stare de libertate.

La intrarea in sala de judecata, Dinu Patriciu a declarat ca nu are emotii deoarece se simte nevinovat. Intrebat de ziaristi daca ultimele sale declaratii vor avea o anumita influenta asupra judecatorilor el a precizat ca nu crede acest lucru deoarece "una e politica si alta este justitia". "Eu am spus mereu ca am incredere in justitie, insa nu am incredere in cei care ma ancheteaza in acest proces politic", a adaugat omul de afaceri. Prezent la Curtea de Apel, Dinu Patriciu a declarat: "din greseala, in greseala spre victoria finala!". Eu nu doresc decat ca acest dosar sa ajunga pe fond in instanta pentru a-mi putea dovedi nevinovatia", a spus Patriciu la iesirea din sala de sedinta.

Parchetul si-a exprimat in mod public, in sedinta, decizia de a-si retrage recursul, a spus avocatul omului de afaceri. Acesta a mai spus ca in cazul retragerii recursului ramane solutia primei instante ca temeinica si legala.

Dinu Patriciu il acuza pe presedintele Traian Basescu de modul in care se deruleaza cercetarile in dosarul Rompetrol. Omul de afaceri spune ca nu il va ierta niciodata pe Traian Basescu si ca nu va renunta la acest "razboi". Pe 24 februarie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie de emitere a unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, pe numele omului de afaceri, motivand ca anchetatorii au incalcat procedurile de audiere a acestuia.
Procurorii il acuza pe Dinu Patriciu de mai multe infractiuni, printre care inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani si spalare de bani sub aspectul schimbarii sau transferului de bunuri in scopul disimularii sau ascunderii provenientei ilicite a bunului, precum si initierea sau constituirea unui grup infractional organizat in scopul spalarii sumelor de bani obtinute in urma savarsirii infractiunilor de pe piata de capital, la care se adauga complicitate la abuz in serviciu in forma calificata contra intereselor publice.

Pe 21 februarie, Parchetul a dispus, prin ordonanta motivata, sechestru asigurator pe actiunile Rompetrol Rafinare, detinute de Grupul Rompetrol, pentru a recupera un prejudiciu de 19.945 de miliarde de lei vechi adus bugetului de stat de catre inculpatii in dosarul "Rompetrol". Parchetul sustine ca masura sechestrului asigurator a fost luata pentru recuperarea prejudiciului, aceasta decizie impunandu-se ca o masura procesuala menita sa impiedice instrainarea actiunilor detinute de cei cercetati.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.