El spune ca Adrian Nastase a insfacat premiul de un milion de dolari din 2001 si ca "tunurile" nu se vor opri

Stelian Ogica arata cu degetul catre jocurile de culise din spatele loteriei

Scandalul care a invaluit Loteria Romana in ultima perioada se extinde ca o boala fara leac. Cel mai controversat jucator de la "Loto 6 din 49", Stelian Ogica, arunca bomba: "Loteria este doar o pusculita din care isi trage banii mafia din politica!" Cu doua zile inainte de extragerea de duminica - unde potul la categoria I este de 2.000.000 euro - Ogica cere romanilor sa nu mai joace la 6/49. De ce? El sustine ca destinatia marilor premii este dinainte cunoscuta!

Giurgiuveanul Stelian Ogica, care a facut puscarie pentru ca ar fi pretins in mod fals ca este castigatorul marelui premiu de 1.000.000 dolari, pus la bataie la inceputul lui 2001, ataca conducerea actuala a Loteriei Romane. El o acuza ca se afla in spatele unor castiguri controlate si ca jucatorilor onesti nu li se pun pe tava decat "firimituri"! "In cazul meu, dupa ce mi s-a furat biletul, ar fi trebuit - conform regulamentului - ca premiul sa nu fie acordat pana nu se lamureste totul. S-au grabit insa sa-l dea unei persoane, care a disparut intre timp. SPP-istul care a fost declarat castigatorul milionului de dolari atunci a divortat si nici bani nu mai are! Am zis eu ca, de fapt, el a fost paravan si banii n-au ajuns la SPP-ist, ci la mafia politica". Ogica sustine ca a fost arestat in 1 februarie 2001, dupa ce Adrian Nastase (premier la acea ora) ar fi avut o intalnire de taina la Guvern cu directorul de atunci, dar si de acum, al Loteriei Romane, Nicolae Cristea. "Tocmai se terminase campania pentru Presedintie si se cheltuisera multi bani. Dupa ce am revendicat premiul de 1.000.000 de dolari, Adrian Nastase l-a chemat la ordine pe Nicolae Cristea si i-a cerut sa deturneze banii, sa ramana la ei! Asa a fost inventat SPP-istul Constantin Murariu, care dupa ce a ridicat banii a disparut. Am aflat mai apoi ca viata nu i s-a schimbat, ca a ramas la fel de sarac ca si inainte!"

Ogica a deschis proces statului roman la CEDO si solicita acum despagubiri de 3.000.000 euro, in contul marelui premiu de care - afirma el - a fost deposedat si daune morale pentru cei trei ani, cat s-a aflat in detentie.

6/46, solutia salvatoare

Stelian Ogica crede ca intreaga conducere a Loteriei trebuie acum demisa.

El cere sa fie numite alte persoane pe o perioada limitata, cu mandat. In plus, giurgiuveanul sustine ca Loto 6/49 ar trebui sa devina 6/46, "pentru ca sansele de castig sa fie mai mari", iar variantele sa se ieftineasca.

Este controlata frecventa castigurilor?

Frecventa castigurilor la Loto 6 din 49 a scazut drastic incepand din anul 2001, sustine "Cotidianul". Daca in anul 2000 au existat de 14 ori castiguri la toate categoriile, intre anii 2001-2005 s-a castigat doar de cinci, sase sau sapte ori. In rest, castigurile s-au reportat, iar din reporturi Loteria si-a retinut 40%. La loteria europeana frecventa castigurilor este mult mai mare.

Ce spun cetatenii:

Laurentiu Alexandru , 62 ani, bucatar: "Niste banditi. Sper ca politistii si procurorii sa-si faca datoria si sa-i prinda. Am investit 12 milioane de lei la 6/49 si nu am castigat niciodata nimic"

Catalin Magureanu, vanzator ambulant: "Nu pot sa joc ca nu am bani. Daca as avea 100.000 de lei i-as juca. Eu cred in sansa mea"

Aurel Artene, instalator: "Niste hoti. O jumatate de an n-a iesit niciun castig la Loto 6/49. Pun bilele grele dedesubt si pe cele usoare deasupra. E foarte greu sa-i prinda procurorii pentru ca nimeni nu are voie sa le controleze instalatiile"

Anonim: "Stiu multe despre cum se aranjeaza escrocheriile de la Loto 6/49 , dar nu pot vorbi. Eu nici nu joc din cauza asta, ca nu vreau sa-i imbogatesc pe mafioti"

Marin Florea, 76 de ani, vanzator carti: "Am jucat de multe ori la loterie si nu am castigat niciodata. Nu ma mai intereseaza. Ca peste tot, si la Loto se fac multe escrocherii ca sa se imbogateasca(...) eu, pensionar, sunt nevoit sa vand carti toata ziua ca sa nu mor de foame".

Oliver Bulai, 35 de ani, om de afaceri: "Este foarte ciudat ca se castiga rar. Ceva este in neregula atat timp cat mii de oameni joaca zilnic si castiga doar cativa, la intervale de timp relativ mari. Eu joc cu regularitate la Loto, dar nu am castigat nimic. Nu vi se pare bizar?"

Teodora Filigean, 70 de ani, pensionara: "Loteria este formidabila. Ofera multe sanse celor care nu au venituri ca sa-si duca linistiti traiul. Este facuta probabil de oameni care s-au gandit sa ajute"

Aurica Andrei: "O sa joc, dar e ceva necurat. De 10 ori la rand nu mi-a iesit nimic"

Anonima: "Nu joc la Loto pentru ca e prea scump. Nu am bani nici de paine, maica"

Roxana din Italia: "Eu nu stiu de scandaluri ca abia am venit din Italia. Joc la loto 6/49, prin fratele meu"

Florareasa: "Joc si eu, dar mai rar pentru ca e prea scump. Stiu ca sefii Loteriei e hoti - au spus si la televizor - dar poate ii prinde"


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.