Inundatiile au afectat, in ultimele zile, peste 50 de localitati din sase judete ale tarii, unde mai multe gospodarii, doua drumuri judetene si unul national, patru poduri si diguri si doua sate au fost izolate.

Potrivit Ministerului Administratiei si Internelor, ieri, in judetul Bacau, 43 de localitati au ramas fara alimentare cu energie electrica, fiind solicitat sprijinul personalului specializat, in vederea remedierii defectiunilor. De asemenea, in localitatea Solont, alimentarea cu gaze naturale a fost afectata din cauza caderii de tensiune de la Statia Zemes.
In Buzau, localitatile Pirscov si Minzalesti sunt afectate de inundatii, fiind inregistrate alunecari de teren in satele Pruteni, Calugaru si Plaiasu, fara a fi avariate case sau cai de comunicatii.

Digul de pe raul Balaneasa a fost erodat pe aproximativ o suta de metri, fapt ce a determinat interzicerea traficului pe dig si consolidarea acestuia, initial cu saci de nisip.
In Gorj, localitatile Silvesti, Danciulesti si Catunele au fost afectate de inundatii, in comuna Catunele fiind inregistrate alunecari de teren pe o mica suprafata. Fenomenele meteorologice din ultimele zile au determinat blocarea circulatiei pe DJ 673 Turceni - Slivilesti - Motru, in ambele sensuri, pe o portiune de 40 de metri. Totodata, pe DJ 605A Melinesti - Obarsia circulatia se desfasoara pe un singur sens.
In judetul Prahova au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile localitatile Sinaia, Aricesti si Zeletin.

In judetul Vrancea, localitatea Tataru a fost afectata de ape, fiind inundate 12 gospodarii si o casa. De asemenea, au mai fost afectate doua poduri (podul provizoriu de pe Milcov, la Canpineanca, si podul provizoriu de pe Ramna, de la Gura Calitei), fapt ce a condus la izolarea satelor Pietroasa si Plopu.
In Valcea, ca urmare a caderilor de stanci, arocamente si a viiturii produse in localitatile Lazaret si Caineni (Valea Oltului) de la data de 30 decembrie 2005, circulatia pe DN 7 (km 237 - 300/350), precum si pe calea ferata Ramnicu Valcea - Sibiu (intre statiile Caineni si Valea Marului) este in continuare blocata.

De asemenea, in 3 ianuarie 2006, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta din Sibiu a actionat pentru limitarea avalansei de grohotis si stanca, prin dinamitarea unei fasii mari desprinsa din versant, in zona cuprinsa intre localitatile Lazaret si Caineni, pe DN7. Actiunile sunt continuate impreuna cu specialisti din cadrul altor autoritati competente ale statului, astfel incat, in cel mai scurt timp, drumul sa poata fi dat circulatiei mijloacelor de transport, a precizat sursa citata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.