Academicianul a renuntat la functia de director general interimar pentru ca semnatura sa nu mai avea nici o putere in fata CNAS

Academicianul Constantin Balaceanu Stolnici nu mai doreste sa fie director general interimar al Spitalului Clinic de Urgenta Elias. "Nu vreau sa ma mai amestec in aceasta situatie. In primul rand, nu mai pot semna ordine de plata din cauza ca, la ora actuala, nu mai am baza legala. Prin urmare, nu vreau sa semnez nici un act pentru a nu da dovada de indisciplina civica. In al doilea rand, exista riscul ca documentele semnate de mine sa nu fie recunoscute si se ajungea in situatia ca spitalul sa nu mai primeasca fonduri de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. De aceea, am decis sa renunt la functia de director general interimar al Spitalului Elias", ne-a declarat academicianul. Acesta, in urma cu cateva saptamani, a fost numit director general interimar al Spitalului Clinic de Urgenta Elias, de catre Consiliul de Administratie (CA) al acestei unitati spitalicesti - CA care in data de 22 decembrie 2005 a fost revocat de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu.

Astfel, in acea perioada, dupa demiterea din functia de director general al Spitalului Elias a prof. dr. Sorin Oprescu, se ajunsese in situatia ca aceasta unitate spitaliceasca sa aiba doi directori generali interimari: dr. Vlad Romano, numit de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu si academicianul Constantin Balaceanu Stolnici.

In data de 22 decembrie 2005 - cand ministrul Nicolaescu a revocat CA al Spitalului Elias - Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii spitalelor 270/2003 care prevede ca in cazul "unitatilor sanitare publice cu paturi, care sunt in relatii contractuale cu Casele de asigurari de sanatate, indiferent de subordonarea lor sau de titularul dreptului de administrare asupra lor, Consiliile de Administratie si Comitetele Directoare pot fi revocate prin ordin al ministrului Sanatatii". "Dupa aparitia acestei Ordonante de Urgenta, presedintele Academiei Romane, academician Eugen Simion, s-a intalnit cu premierul Calin Popescu Tariceanu pentru
a-i explica faptul ca prin Legea 251/2002, Academia Romana a fost insarcinata sa administreze Spitalul Elias. In urma discutiei nu s-a ajuns la nici un rezultat. Pe de alta parte, la sfarsitul anului trecut, ministrul Nicolaescu a promis ca se va ocupa de rezolvarea situatiei de la Spitalul Elias dupa sarbatori", ne-au declarat surse autorizate din cadrul spitalului.

Ministerul, dat in judecata?

In acelasi timp, surse autorizate din cadrul Spitalului Elias ne-au spus ca "exista informatii potrivit carora Academia Romana ar fi dat in judecata, la sfarsitul saptamanii trecute, Ministerul Sanatatii. Astfel, Academia Romana contesta gestul ministrului Nicolaescu - de a numi el un director general interimar la conducerea Spitalului Elias, in loc ca acesta sa fie numit de CA al unitatii spitalicesti".

Un scandal "tras de par"

In ceea ce priveste "datoriile nejustificate ale Spitalului Elias" despre care a vorbit ministrul Nicolaescu cand l-a demis pe prof. dr. Sorin Oprescu, academicianul Balaceanu Stolnici ne-a declarat ca "povestea cu datoriile este trasa de par. Datoriile au acoperire legala. Acest lucru l-am constatat si eu si comisia trimisa de Academia Romana pentru a face verificari la spital".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.