Dupa executie, trupurile sotilor Ceausescu au fost depuse timp de cinci zile, pentru conservare, in Laboratorul de Anatomie Patologica a Spitalului Clinic de Urgenta Militar Central Dr. Carol Davila.

La dosarul aflat pe rolul instantei de la Judecatoria sectorului 5, in care fiica fostilor dictatori solicita MApN sa faca dovada ca sotii Ceausescu au fost ingropati la Cimitirul Gencea Civil, a fost depus un raspuns oficial al Spitalului Militar Central Dr. Carol Davila, in care se descrie modul in care cele doua cadavre au ajuns la aceasta institutie.

COLETELE

Marturia apartine sefului Laboratorului Anatomie Patologica, maior dr. Grigore, si este certificata prin adresa oficiala de loctiitorul comandantului Spitalului Militar, colonelul dr. Dan Mischianu. Astfel, se arata ca, in urma informatiilor obtinute de la personalul medical aflat in decembrie 1989 in spital, a doua zi dupa executia cuplului Ceausescu (26 decembrie), cadavrele acestora au fost aduse invelite in doua foi de cort si "descarcate" dintr-un camion militar.

FARA ACTE

In declaratia trimisa instantei se precizeaza ca in cele cinci zile si patru nopti cat au stat la Spitalul Clinic de Urgenta al Armatei, corpurile lui Nicolae si Elena Ceausescu au fost conservate in camera frigorifica. "Nu s-a efectuat autopsia si nu s-a eliberat nici un act", spun medicii Armatei, care au adaugat ca accesul la morga spitalului a fost strict controlat de catre personalul sectiei si de catre un pluton militar.

LUATI DE GELU VOICAN

Conform marturiilor personalului medical, trupurile celor doi Ceausesti au fost ridicate la 30 decembrie de un "grup de militari, coordonati de Gelu Voican Voiculescu, maiorul de justitie Florescu, si locotenentul de politie Cerasela". Acestia s-au prezentat cu doua sicrie simple din lemn de brad si cearceafuri albe si au ridicat cele doua cadavre care au fost imbracate cu hainele de la executie. Medicii Armatei au mai spus ca nici o persoana din cadrul laboratorului nu i-a insotit pe militarii care au ridicat trupurile, iar dupa iesirea acestora din incinta Spitalului Militar nimeni nu a mai stiut ce s-a intamplat cu cadavrele sotilor Ceausescu.

ROLEXUL SI BIJUTERIILE

Avocatul Haralambie Voicilas, reprezentantul lui Zoe Ceausescu in procesul intentat MApN, spune ca aceste bunuri nu au ajuns niciodata, asa cum prevede legea, in posesia clientei sale sau a altei rude a celor executati. Printre bunurile aflate atunci la cei doi Ceausesti se numara un ceas rolex si cateva bijuterii din aur.

BUNURILE CEAUSESTILOR

La dosarul aflat pe rolul instantei a fost depusa si o copie a sentintei Tribunalului Militar nr. 1 din 25 decembrie 1989, prin care Nicolae si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte. Conform acestui document, bunurile aflate in posesia celor doi soti in momentul executarii pedepsei au fost predate guvernatorului bancii Nationale a Romaniei, de catre Procuratura prin Cabinetul adjunctului procurorului general.

INHUMATI IN ALT CIMITIR?

Avocatul lui Zoe Ceausescu a depus la dosar si copia unui document, o adeverinta de inhumare, eliberat de autoritatile locale, necesar pentru ca trupurile sotilor Ceausescu sa fie ingropate. "Adeverinta care se elibereaza intr-un singur exemplar trebuia lasat la cimitirul unde are loc inhumarea. El nu se gaseste in evidenta cimitirului Ghencea Civil, unde se presupune ca ar fi ingropati parintii clientei mele", a declarat Haralambie Voicilas. El a adaugat ca este posibil ca originalul actului sa fie depus la alt cimitir, iar acest lucru ar insemna ca si trupurile celor doi Ceausesti sa fie ingropate tot acolo.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.