Intr-o conferinta de presa desfasurata dupa orele 14:00 la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a anuntat desemnarea lui Calin Popescu-Tariceanu ca Prim-Ministru.

Referindu-se la sustinerea pentru viitorul cabinet, Bogdan Pitigoi, purtatorul de cuvant al PUR a declarat intr-un scurt interviu acordat postului Realitatea TV ca "daca programul domniei sale va fi in interes national, cu siguranta il vom sustine". Lideul UDMR, Marko Bela, si-a reafirmat sprijinul total pentru un guvern condus de Calin Popescu-Tariceanu.

Conform articolului 103 din Constitutie, premierul desemnat are la dispozitie maxim 10 zile pentru a-si forma cabinetul si pentru a supune votului de incredere a Parlamentului programul de guvernare si intreaga lista a ministrilor sai.

Traian Basescu a mentionat faptul ca printre propunerile primite in urma discutiilor cu liderii partidelor parlamentare nu a figurat si Mircea Geoana. Presedintele Romaniei a afirmat totodata ca negocierile pentru formarea cabinetului si obtinerea sprijinului parlamentar este in exclusivitate responsabilitatea Primului-Ministru desemnat, Calin Popescu-Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.