Stiinta nu poate determina cine este omul, de unde vine si incotro merge, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea cand i-a primit in audienta luni 28 ianuarie 2008 pe participantii la o conferinta inter-academica intitulata „Identitatea schimbatoar
Stiinta nu poate determina cine este omul, de unde vine si incotro merge, a afirmat Papa Benedict al XVI-lea cand i-a primit in audienta luni 28 ianuarie 2008 pe participantii la o conferinta inter-academica intitulata „Identitatea schimbatoare a individului“, organizata de Academia de Stiinte din Paris si Academia Pontificala de Stiinte.

In timpurile noastre, a spus el, „stiintele exacte, atat naturale, cat si umane, au facut progrese uimitoare in intelegerea omului si a universului sau“. Pentru a se evita ispita puternica de a ingradi identitatea umana in limitele a ceea ce se cunoaste, „este important sa nu ignoram cercetarea antropologica, filozofica si teologica, ce evidentiaza si sustine misterul fiintelor umane, deoarece nici o stiinta nu poate spune cine sunt ele, de unde vin si incotro se indreapta. Cunoasterea fiintelor umane este asadar cea mai importanta dintre toate formele de cunoastere“.

Papa a aratat ca participantii la conferinta, „pornind de la problema noii fiinte, care este produsa printr-o fuziune de celule si care poarta o noua si specifica mostenire genetica“, au evidentiat anumite „elemente esentiale din misterul omului“. El, a explicat Papa, este „caracterizat de unicitate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.