STEAUA - Habibou ramane sub supraveghere medicala
Lovit cu cotul in gat la finalul meciului de vineri cu Levski Sofia, atacantul francez a suferit o fractura de pomete si o comotie cerebrala, urmand sa fie externat cel devreme luni.
STEAUA - Habibou ramane sub supraveghere medicala
Lovit cu cotul in gat la finalul meciului de vineri cu Levski Sofia, atacantul francez a suferit o fractura de pomete si o comotie cerebrala, urmand sa fie externat cel devreme luni. Momente cumplite in finalul partidei amicale dintre Steaua si Levski Sofia! Ramas pe gazon dupa un contact cu marocanul Radeh, francezul Habib Habibou a fost aproape sa-si piarda viata, numai interventia imediata a celor doua echipe de medici salvandu-l la timp. INCONSTIENT. Dupa ce a fost vizionata inregistrarea meciului, s-a vazut clar cum fundasul formatiei bulgare l-a lovit cu cotul direct in carotida pe francez, acesta cazand ca fulgerat. Dus de urgenta la spital cu o masina a unui localnic, Habibou a fost stabilizat, dar doctorii au afirmat ca jucatorul a avut un mare noroc. Conform acestora, comotia suferita a fost extrem de puternica, ceea ce a generat problemele de respiratie cu care s-a confruntat fotbalistul imediat dupa ce a cazut la pamant. Totodata, Habibou a suferit si o fractura de pomete, insa din fericire nu este nevoie de o interventie chirurgicala pentru refacerea osului zigomatic. “O data ce pacientul a fost stabilizat, au inceput primele investigatii, care au relevat faptul ca jucatorul a suferit si o fractura la nivelul osului zigomatic, ca urmare a unui traumatism forte. Pacientul va fi spitalizat cel putin 48 de ore, in care va mai efectua o serie intreaga de investigatii si controale medicale, pentru a ne asigura ca nu pot exista complicatii neplacute”, a spus doctorul Stelei, Radu Paligora. Acesta a mai adaugat ca fotbalistul se simte bine in prezent: “Acesta este cel mai important lucru. Ce a fost mai greu a trecut. Puteam sa avem parte de o tragedie, mai ales ca nu am beneficiat de serviciile unei ambulante la terenul unde s-a disputat partida”. REPROS. Legat de absenta masinii de salvare, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat ieri ca este inadmisibila o asemenea scapare din partea organizatorilor si a afirmat ca, in situatia in care acest lucru s-ar repeta in Romania, ar sanctiona imediat o astfel de deficienta. “Habibou a avut mare noroc. Sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru ca a avut zile. Conducatorii clubului organizator ar fi trebuit sa se intereseze daca era ambulanta sau nu prezenta la joc, in lipsa acesteia urmand sa nu permita inceperea meciului. Daca s-ar fi intamplat in tara asa ceva, taiam in carne vie imediat. Trebuie sa fii prevazator, pentru ca, iata, fotbalistii muncesc intr-un mediu periculos. La englezi se pun contre de te arunca patru metri in aer. De aceea sunt platiti atat de bine jucatorii”, a declarat “Corleone”. In ceea ce-l priveste pe agresorul lui Habibou, marocanul Radeh, acesta a continuat sa nege ca l-ar fi lovit intentionat pe stelist, afirmand, in pofida imaginilor video, ca cei doi ar fi avut un contact involuntar, dandu-se cap in cap. Radeh a fost cel mai violent om al lui Levski, acesta provocandu-l inca din prima repriza si pe columbianul Mendoza, pe care l-a si scuipat in minutul 25.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.