PULSUL MEDICINEI
Cand oamenii simt o stare de oboseala fara motiv, cand "trag la pat" e un semn ca pot fi infectati cu virusul hepatitic C. Acest semnal de alarma trebuie sa-i indrepte spre o unitate unde sa-si faca analizele de sange. Cine are
PULSUL MEDICINEI
Cand oamenii simt o stare de oboseala fara motiv, cand "trag la pat" e un semn ca pot fi infectati cu virusul hepatitic C. Acest semnal de alarma trebuie sa-i indrepte spre o unitate unde sa-si faca analizele de sange. Cine are transaminazele mari trebuie sa adanceasca investigatiile.

Una dintre analizele ulterioare este determinarea anticorpilor antivirus C, explica prof. dr Alexandru Oproiu. Cei gasiti cu transaminaze mari, dar si cu anticorpi antivirus C trebuie sa fie investigati si in privinta incarcaturii de virusi. Daca incarcatura virala este detectabila, se impune punctia in ficat. Punctia este o investigatie, care in cea mai mare parte a cazurilor nu duce la accidente. Daca in urma punctiei se constata ca leziunile hepatice au evoluat de la stadiul de inflamatie la stadiul de fibroza, se trece la tratament. Mai exista o categorie, si anume aceia care au transaminaze normale, insa au prezenta de anticorpi antivirus C. Si acestora li se face punctie hepatica si, daca se constata stadiul de fibroza de la 2 in sus, sunt supusi si ei tratamentului.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.