OBEZITATE. Numarul de copii obezi va creste dramatic in cele mai multe zone ale lumii pana la sfarsitul acestui deceniu, marind riscul aparitiei diabetului la tineri, a avertizat dr. Tim Lobstein de la International Obesity TaskForce. El a aratat ca

OBEZITATE. Numarul de copii obezi va creste dramatic in cele mai multe zone ale lumii pana la sfarsitul acestui deceniu, marind riscul aparitiei diabetului la tineri, a avertizat dr. Tim Lobstein de la International Obesity TaskForce. El a aratat ca pana in 2010 numarul de tineri supraponderali ar putea ajunge la 26 de milioane. Dintre acestia, 20.000 vor suferi de diabet de tip II, iar peste un milion vor avea tensiune crescuta, colesterol mare sau vor suferi de afectiuni cardiovasculare.

PSIHIATRIE. Suceava ar putea deveni primul judet in care se aplica modelele de psihiatrie comunitara, dupa cum a anuntat directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Suceava, Alexandru Paziuc. Aceasta decizie va fi luata in urma vizitei de saptamana viitoare a unor experti OMS in trei spitale de psihiatrie din judet.

MEDICAMENTE. Un nou tip de interferon pegylat este prescris pacientilor infectati cu virusul hepatitei B. National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), din Marea Britanie, recomanda medicamentul pentru a diminua riscul evolutiei spre cancer hepatic si ciroza. Acest tip de interferon este disponibil si in tara noastra, fiind prescris si pentru tratamentul hepatitei virale C. Studiile clinice arata ca pacientii cu hepatita cronica B comuna au sanse mai mari de remisie de durata, daca sunt tratati cu noul medicament, comparativ cu tratamentele standard curente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.