Dorin Dobrincu, un apropiat al lui Vladimir Tismaneanu, introdus la varful ambelor Comisii Tismaneanu si unul dintre cei trei co-editori ai Raportului aparut la Editura Humanitas, a fost numit in functia de director general al Arhivelor Nationale, fa
Dorin Dobrincu, un apropiat al lui Vladimir Tismaneanu, introdus la varful ambelor Comisii Tismaneanu si unul dintre cei trei co-editori ai Raportului aparut la Editura Humanitas, a fost numit in functia de director general al Arhivelor Nationale, fara a sustine concurs. Directorul anterior, profesorul Corneliu Mihai Lungu, a fost silit sa-si depuna dosarul de pensionare, pentru a i se face loc rapid lui Dobrincu. Numirea lui Dobrincu s-a perfectat cu acordul ministrului de Interne, Cristian David, prin intermediul lui Marius Oprea, director la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si consilier pe probleme de securitate al premierului C.P. Tariceanu, cu toate ca autoritatile statului i-au refuzat pretent ia de a detine certificat ORNISS. Legaturile Oprea-Tismaneanu sunt foarte stranse si se manifesta prin impunerea gruparii lor in functii de conducere, prin trafic de influenta la nivel inalt, unul folosindu-se de numele presedintelui Traian Basescu, respectiv cel de-al doilea, de primulministru, C.P. Tariceanu.
Nu are nici macar un plan managerial
La cinci luni de la instalare, directorul Dorin Dobrincu inca nu a prezentat un plan managerial concret. Se remarca doar prin declaratii propagandistice, fara continut in realitate, transmise public prin intermediul subordonat ilor si antenelor din presa ale gruparii Tismaneanu-Oprea. Nu are o strategie coerenta de prelucrare a fondului CC al PCR de la Directia Arhivelor Nationale Centrale sau a fondurilor PCR din tara, alta decat perierea lui si eliminarea tuturor dovezilor de colaborare stransa cu regimul comunist a gruparii clientelare a intelectualilor beneficiari ai gratiilor partidului si Securitat ii, aflati sub umbrela membrului CPEx. al CC al PCR, Gheorghe Gogu Radulescu.
Apropiat al lui Fenechiu
In septembrie 2007, Dobrincu a organizat concurs pentru ocuparea unor posturi cu studii superioare. Pentru Iasi, unde acuza directorul faptul ca nu exista stabilitate a arhivistilor, care, de altfel, nu are nici un fel de competente in acest sens, angajarile, transferurile, incetarile de activitate se fac la Bucuresti; a angajat in urma concursului o persoana, iar dupa concurs a aprobat un schimb intre acea persoana si alta, astfel incat la Iasi sa nu mai mearga cel care a ocupat postul la concurs. Noului angajat i-a aprobat o luna de concediu fara plata, pentru ca acesta sa-si caute serviciu in Bucuresti. La Iasi nu s-a mai dus nici un nou angajat. Deciziile sale se iau cu acordul si dupa ce este sunat de Relu Fenechiu, cunoscut drept un element principal al Retelei Iasi.
A vrut scandal
Procurorul Marian Sintion i-a comunicat ca-i va trimite o adresa oficiala, o lista a celor 32 de chestori din MIRA, pe care sa-i verifice daca au avut functii inainte de 1989 in dosarele de cadre ale PCR. Dobrincu i-a raspuns lui Sintion sa nu-i trimita adresa oficiala, ci doar o lista, ca nici el nu-i suporta pe generalii de la MIRA si ca va face verificarea si-i va oferi informatiile prin intermediul unor ziare, ca sa iasa scandal. MIRA a trimis la Arhivele Nationale o adresa, pentru a sti daca procurorul Sintion i s-a adresat lui Dobrincu, iar acesta a sustinut ca nu.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.