FESTIVITATE. Violonistul Alexandru Tomescu a primit ieri vioara Stradivarius Elder Voicu, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ministerul Culturii si Cultelor, in prezenta ministrului Iorgulescu si a unui reprezentant al Filarmonicii "George E
FESTIVITATE. Violonistul Alexandru Tomescu a primit ieri vioara Stradivarius Elder Voicu, in cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ministerul Culturii si Cultelor, in prezenta ministrului Iorgulescu si a unui reprezentant al Filarmonicii "George Enescu". Tanarul a sustinut un prim recital la instrumentul de 1,2 milioane de dolari. El va detine pretioasa vioara in comodat, timp de cinci ani.


15:32 - FURT
CONSTANTA. Doua persoane au furat peste trei tone de combustibil dintr-un impingator, dupa ce s-au legat de vas cu o salupa, in mers. (E.S.)
AMANARE. Procesul mineriadei din 1990 a fost amanat, pentru ca presedintele completului de judecata este in concediu.


15:37 - JUSTITIE
ELIBERARE. Batranul Neculai Gheban, 83 de ani, detinut in Penitenciarul Iasi pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti, a fost eliberat. Asteptat la portile inchisorii de fiica, batranul a declarat ca vrea sa ajunga "acasa la baba" sa, marturisind ca ii era teama ca nu va mai iesi viu din inchisoare.
PROCES. Tribunalul Bucuresti a amanat pentru doua luni procesul in care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, este acuzat de trafic de persoane, propaganda nationalist-sovina si promovarea ideologiei fasciste. Instanta a constatat ca unii inculpati nu au fost citati legal. (M.P)


 Inspectorul-sef al Capitalei a fost demis Inspectorul scolar general al Capitalei, Cristian Alexandrescu, a fost demis de conducerea Ministerului Educatiei pentru organizarea defectuoasa a licitatiei privind reabilitarea si construirea unor unitati scolare, a anuntat consilierul ministrului Adomnitei, Mihaela Suciu. Neregulile in activitatea manageriala a lui Alexandrescu au fost constatate in urma unui control, informeaza Mediafax. Cristian Alexandrescu era sef al ISMB din ianuarie 2006.   LOTO 6/49 - Premiu de 5 milioane de euro
Marele premiu la categoria I a jocului Loto 6/49 ar putea depasi maine seara 5 milioane de euro. Aceasta este valoarea fondului de castiguri estimata de Loteria Romana dupa ce, saptamana trecuta, s-au reportat 16,7 milioane de lei. Ultima oara s-a castigat la 6/49, in luna august, un premiu de 10,45 milioane de euro brut. (L.F.)


MEHEDINTI - Adolescent batut de mama cu toporul
Un adolescent in varsta de 16 ani din localitatea mehedinteana Vanatori a ajuns in stare grava la spital, joi seara, dupa ce mama sa l-a lovit cu un topor de sapte ori in cap. Femeia l-a lasat sa zaca in coma, peste 15 ore, fara sa ii acorde primul-ajutor sau sa cheme ambulanta. Marcela Chisar, o educatoare in varsta de 50 de ani, a vrut sa foloseasca alocatia fiului sau ca
sa-si cumpere bautura, dar l-a atacat pe baiat pentru ca acesta a refuzat sa-i dea banii. (D. Stoichita)


CRIZA DIN ITALIA - Doi magistrati vor pleca la Roma
Din 31 de magistrati participanti la selectie, Ministerul Justitiei a ales doi pentru a-i trimite in Italia, ca magistrati de legatura, pentru gestionarea situatiei create in urma aplicarii de catre aceasta tara a decretelor de expulzare a cetatenilor romani. Primul magistrat este Mihaela Cristescu, de la Judecatoria Ramnicu-Sarat, judecator cu 12 ani vechime, vorbitoare de italiana si franceza. A doua optiune a fost procuroarea Elena Hach (Parchetul Curtii de Apel Brasov), cu o vechime de 13 ani in magistratura, care cunoaste foarte bine limbile engleza si franceza. (V.F.)


SECTORUL 1 - Primarul Chiliman, anchetat
Edilul-sef al Sectorului 1 al Capitalei, liberalul Andrei Chiliman, este cercetat de Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 pentru abuz in serviciu, in legatura cu evacuarea cu forta a unor comercianti din Piata Amzei, in urma cu un an si jumatate. Chiliman nu a fost insa instiintat despre inceperea urmaririi penale impotriva sa, cum era normal, ci a aflat mai intai de la jurnalisti. El sustine ca se incearca "discreditarea" sa si afirma ca s-au respectat toate procedurile la evacuarea firmelor, printre care se afla si Rio Bucovina Distribution, societate ce a apartinut lui Omar Hayssam. (Violeta Fotache)


MIRA - Structurile Politiei Romane, la evaluare
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a declarat ieri la Adjud ca a demarat o ampla operatiune "de analiza si evaluare" a Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR). "La inceputul lunii decembrie, vom face bilantul fiecarei institutii de politie si vom dispune masurile in consecinta", a precizat ministrul Cristian David. Oficialul nu a precizat daca acolo unde se constata abateri vor fi inlocuiti sefii IPJ-urilor respective. Ministrul a mai declarat ca seful IGPR, chestorul Gheorghe Popa, are mandat pentru analizarea operativitatii structurilor din fiecare judet. (M.R.)


BACÃ…U - Medic acuzat de malpraxis
Un barbat de 37 de ani din comuna bacauana Saucesti acuza un doctor de la Spitalul Judetean de Urgenta ca i-a extirpat un testicul fara motiv, transmite Mediafax. Marinel Raileanu (37 ani) s-a internat in spital suspect de hernie inghinala. "M-a operat si a doua zi am observat ca nu mai am testiculul drept". Seful Sectiei de Chirurgie a unitatii medicale a replicat ca in timpul operatiei s-a stabilit ca pacientul sufera de o infectie pe canalul spermal, motiv pentru care s-a decis extirparea testiculului. Bacauanul sustine ca il va da in judecata pe medicul care l-a operat.


BANDÃ… ANIHILATÃ… - 22 de talhari la export
Agentii Garzii Civile au neutralizat o banda de talhari specializata in jefuirea locuintelor. Nu mai putin de 30 de jafuri comise in provinciile Cuenca si Madrid sunt atribuite celor 23 de membri ai bandei: 22 de romani si un spaniol. Intre cei 23 de hoti, patru erau minori.


PRAHOVA - Doi morti intr-un accident pe DN1
Doua persoane au murit, iar una este foarte grav ranita in urma unui accident produs ieri dimineata pe DN 1, intre localitatile prahovene Romanesti si Pucheni. Soferul unui autoturism Volvo a pierdut controlul volanului, masina a derapat si s-a izbit de un camion care circula regulamentar din sens opus. (Claudia Popescu)


AMANARE - Eparhiile basarabene, subiect de disputa
Delegatiile celor doua biserici ortodoxe Romana si Rusa nu au luat nici o decizie definitiva in cazul celor trei eparhii reactivate de patriarhia noastra pe teritoriul Republicii Moldova, eparhii care ne apartineau inainte de 1944. Desi cele doua biserici au pozitii diferite asupra situatiei, au ajuns la concluzia ca este necesara continuarea dialogului. (Daniela Sontica)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.