Omul de afaceri Ovidiu Tender a infiintat la Viena o noua companie ­ Vulcan International ­, care se va ocupa de managementul tuturor firmelor din Grupul Energetic Tender: Vulcan, FECNE, Nuclearmontaj si Nuclearmontaj Internatio
Omul de afaceri Ovidiu Tender a infiintat la Viena o noua companie ­ Vulcan International ­, care se va ocupa de managementul tuturor firmelor din Grupul Energetic Tender: Vulcan, FECNE, Nuclearmontaj si Nuclearmontaj International, din Bucuresti, si UPRUC, din Fagaras.

In noua companie vor lucra specialisti austrieci in inginerie si management industrial, aceasta urmand sa devina operationala la 1 ianuarie 2008, a anuntat Ovidiu Tender. Din acel moment, firmele din Grupul Energeic vor incheia contracte de management cu Vulcan International si se vor supune deciziilor specialistilor austrieci. "Romanii sunt foarte buni, dar probabil ca nu i-am gasit eu", a motivat Tender decizia de a incredinta expertilor straini conducerea firmelor sale. "Echipa manageriala austriaca este formata din cei mai buni specialisti, oameni care au avut puterea sa renunte la locuri de munca foarte bune, sigure, pentru a veni sa lucreze la noi", a adaugat el. Ovidiu Tender va controla integral Vulcan International.


INVESTITII. Pe langa schimbarea managementului, omul de afaceri are un plan curajos de investitii pentru urmatorii ani. Astfel, Vulcan Bucuresti - firma care produce utilaj energetic si petrolier, componente pentru centrale nuclear electrice si utilaje grele pentru diverse industrii ­ va efectua in intervalul 2008-2010 investitii in valoare de 38 de milioane euro, dintre care 20 de milioane euro vor reprezenta fonduri structurale. "Am investit doua milioane de euro in acest an, iar restul de pana la 40 de milioane de euro vor fi investiti pana in 2010 din resurse proprii, aport in numerar al actionarilor si bani atrasi din fonduri structurale", a declarat sambata Cristian Marinescu, directorul comercial al firmei. Din fondurile structurale, Vulcan vrea sa finanteze investitii de modernizare si dotare cu utilaje si echipamente. Tinta acestor investitii este ca firma, care are o capacitate anuala de productie de 8.000-15.000 de tone, sa poata atrage cat mai mult din cele 11,3 trilioane de dolari, la cat este estimat necesarul de investitii in infrastuctura energetica mondiala in intervalul 2005-2030. "Orice procent din aceasta suma, daca ne-ar reveni, ar fi foarte bine", a punctat Ovidiu Tender. Tender a adaugat ca, pentru o parte din echipamentele necesare construirii reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, Vulcan este singurul furnizor, avand atat capacitatea de productie, cat si autorizatiile necesare.

Potrivit oficialilor Vulcan, firma detine o cota de piata de 25% in Romania, pe segmentul de utilaje energetice, si de 14% la nivel european. Pentru unitati de pompare, Vulcan controleaza 88% din piata romaneasca si 9% la nivel mondial.

Tender considera ca, prin investitiile realizate si imbunatatirea managementului, capitalizarea fabricii ar putea creste de circa zece ori in urmatorii trei ani, dand exemplul a doua companii din Croatia si Polonia, care au o structura asemanatoare cu cea a Vulcan. Fabrica a consemnat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 32,59 milioane de lei si o pierdere de 7,69 milioane de lei. Tender a precizat ca la finele anului pierderea se va diminua si spera ca in 2008 compania va intra pe profit. "Cand va intra pe profit, Vulcan va fi mutata pe piata principala a Bursei de Valori Bucuresti", a mai spus Tender.


IMOBILIARE. Grupul Tender si-a prezentat si planurile in domeniul afacerilor imobiliare. Divizia imobiliara a grupului - Trustee ­ va dezvolta un proiect rezidential de 280 de locuinte in zona de nord a Capitalei, langa complexul Petrom City, a declarat Dan Manolache, presedintele societatii. Lucrarile de constructie vor incepe in luna martie 2008, valoarea de piata a proiectului fiind de circa 60 de milioane de euro. Investitia presupune constructia a sase blocuri, suprafata construita fiind de 34.000 de metri patrati. Locuintele vor avea 80-160 mp, insa vor fi si penthouse-uri de 300 mp. Pretul de vanzare va fi de circa 2.000 de euro/mp. Trustee mai detine doua terenuri in aceeasi zona, pe care va dezvolta spatii de birouri si eventual hoteluri, in functie de proiectul final al Petrom City. Tot pentru anul viitor firma are programata dezvoltarea unor proiecte imobiliare in Serbia. "Avem cateva terenuri in orase importante precum Niš, Belgrad si Kruševac", a declarat Manolache. De asemenea, compania are proiecte in Brazilia si in Dubai. In Dubai se vor construi spatii de birouri de 35.000 mp. Lucrarile ar trebui sa inceapa in 2008. "Brazilia este un proiect mai vechi pe care l-am actualizat. Avem 500.000 mp pe Coasta de est, la Atlantic. Vom face locuinte de vacanta si un port. Vom incepe probabil in 2009, pentru ca dureaza mai mult obtinerea avizelor si autorizatiilor pentru port", a spus Dan Manolache.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.