Vinul dupa bere e o placere? Clar ca da - adica vinul e dupa bere in topul bauturilor, in timp ce tariile au ramas mult in urma in preferintele consumatorilor romani.

Consumul mediu de bere pe locuitor a crescut la 78,2 litri in anu
Vinul dupa bere e o placere? Clar ca da - adica vinul e dupa bere in topul bauturilor, in timp ce tariile au ramas mult in urma in preferintele consumatorilor romani.

Consumul mediu de bere pe locuitor a crescut la 78,2 litri in anul 2006, de la 68,6 litri in 2005. In acelasi interval, consumul de vin s-a majorat cu 4,7 litri, pana la 21,1 litri anual, iar cel de bauturi distilate s-a redus cu 2 litri, la 4,8 litri anual. Totusi, din aceste date nu rezulta ca romanii au ajuns sa bea mai multa bere decat votca, pentru ca una e sa consumi o bautura de 5 grade si cu totul altceva sa te delectezi cu una de 12 grade (vin) sau de 40 de grade (bauturi spirtoase). Aducand bauturile alcoolice la numitor comun, se vede ca berea ramane numarul 1, fiindca romanii au consumat anul trecut 4,6 litri in echivalent alcool 100% (fata de 4,1 litri in 2005), dar numai 3 litri de vin (2,3 litri in 2005) si 2,2 litri de bauturi distilate (3,2 litri in 2005). Datele sunt raportate la populatia de 15 ani si peste.


DUBLARE. Tragand linie, in perioada postcomunista se constata o dublare a consumului de bere, injumatatirea consumului de bauturi distilate si un consum de vin care s-a situat, la finele intervalului, in apropierea nivelului din anul 1990. Cum s-au modificat preferintele romanilor in privinta bauturilor in ultimii zece ani cititi pe larg intr-o analiza realizata de revista Saptamana Financiara.
Articol preluat din revista Saptamana Financiara


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.