AngelaUn glas vibrant, profund, cu o intindere muzicala inconfun­dabila, cu un timbru vocal specific, cu alte cuvinte: o voce inimitabila. A studiat, a aprofundat arta cantecului, avand drept model o mare artista: Maria Tanase, a carei vo
AngelaUn glas vibrant, profund, cu o intindere muzicala inconfun­dabila, cu un timbru vocal specific, cu alte cuvinte: o voce inimitabila. A studiat, a aprofundat arta cantecului, avand drept model o mare artista: Maria Tanase, a carei voce si eleganta au coplesit-o pe cand statea cuminte, in sala de spectacol, alaturi de tatal sau si o urmarea, fascinata. Nu stia daca e vis sau realitate. La trei ani avea sa tina primele reprezentatii si nu oriunde: in tramvai. Ii placea sa cante atunci cand era mai multa lume, desi era un copil timid in alte ipostaze. Au trecut insa multi ani de atunci. Cum e Angela Similea acum? O doamna invaluita intr-un anumit mister in care nu poti patrunde oricum... E aceeasi femeie frumoasa, din totdeauna, care intruneste atributele feminitatii. O artista desavarsita, care-si respecta publicul de fiecare data, la fiecare spectacol. E primita cu ropote de aplauze, iar cand interpreta paseste in scena publicul se ridica, in semn de respect. Un respect reciproc. Angela canta cu aceeasi pasiune, cu aceeasi ardoare si daruieste de fiecare data o particica din sufletul ei cald, indiferent de numarul spectatorilor, indife­rent ca se afla pe o mare scena sau ofera caldura unor suflete necajite, batrani sau copii sarmani. Angela Similea a primit in dar, de la cei mai buni compozitori, melodii pe care le-a transpus intr-un stil unic. Piese inconfundabile care creeaza emotie si "curata" prin vibratiile pe care le genereaza sufletele celor ce le asculta. Sunt slagare de neuitat, peste care trecerea anilor nu si-a pus amprenta, ci le-a crescut valoarea.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.