PULSUL MEDICINEI
Uneori, bolile grave mai au si prostul obicei de a lansa pacaleli, imbracand haina altor boli pe care le mimeaza.

Astfel, semnele de adenom sau cancer la prostata cu urinat des, jet fara presiune, mers toata noaptea
PULSUL MEDICINEI
Uneori, bolile grave mai au si prostul obicei de a lansa pacaleli, imbracand haina altor boli pe care le mimeaza.

Astfel, semnele de adenom sau cancer la prostata cu urinat des, jet fara presiune, mers toata noaptea la closet si infectii urinare pot ascunde de fapt un cancer de vezica urinara.

La aceste simptome derutante se adauga insa principalul simptom - pierderea de sange in urina, sange care in numeroasele cazuri se observa cu ochiul liber. Daca omul cu astfel de semne mai si slabeste, oboseste repede, nu se odihneste noaptea, s-a completat tabelul cu simptome ale cancerului de vezica urinara.

Lamureste aceasta boala care se afla pe primul loc in randul cancerelor din sistemul urinar unul dintre chirurgii urologi importanti de la Fundeni, doctor Cristian Surcel, din Centrul de transplant renal si chirurgie urologica, condus de profesorul Ionel Sinescu.

Alaturi de cancerul de limba, cancerul de vezica urinara ocupa primul loc in clasamentul sinistru al cancerelor ce deterioreaza grav calitatea vietii. Si o alta ciudatenie, cancerul de vezica urinara este mai violent la oamenii in varsta decat la tineri, in contradictie cu restul formelor de cancer care sunt mai agresive la tinerete. Dupa implinirea varstei de 50 de ani, toti barbatii ar trebui sa aiba un singur amic: urologul. Si sa-l consulte pentru a preveni bolile prostatei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.