Partida dintre Romania si Bulgaria este una de risc maxim, chiar daca nu mai are nici o miza fotbalistica. Vecinii de la sud de Dunare nu au putut uita ca, in urma cu o luna, Adrian Mutu a spus ca isi doreste ca Olanda sa mearga alaturi de tricolori
Partida dintre Romania si Bulgaria este una de risc maxim, chiar daca nu mai are nici o miza fotbalistica. Vecinii de la sud de Dunare nu au putut uita ca, in urma cu o luna, Adrian Mutu a spus ca isi doreste ca Olanda sa mearga alaturi de tricolori la Euro 2008, pentru ca batavii sunt mai civilizati decat bulgarii. Presa de la Sofia a abundat in mesaje razboinice la adresa romanilor, impanate cu jigniri care mai de care mai absurde. “Sa le rupem capetele romanilor”, a fost un titlu aparut intr-o publicatie bulgara, care a citat mesajul unui microbist. Informatiile care au razbatut din mijlocul ultrasilor din tara vecina sunt alarmante. Grupuri extremiste de la TSKA si Levski Sofia ar fi pus la cale o strategie de atac impotriva suporterilor romani care doresc sa incurajeze nationala la Sofia. Politia bulgara le-a recomandat alor nostri sa inchirieze autoturisme cu numere de Bulgaria sau de Turcia daca vor sa se intoarca acasa fara incidente. La un moment dat s-a vorbit chiar despre o prigoana impotriva romanilor, precum cea din Italia. “Romanii sunt niste tigani. Nu am vazut un roman alb. Sa se intoarca toti in tara lor. Romanii sunt o natie deloc onorabila”, au fost instigarile care s-au auzit in aceste zile pe la toate colturile. Ciudat este ca, din cate stim noi, nici o organizatie, comisie sau comitet nu au luat vreo pozitie. In schimb, in Romania o simpla aluzie, fie ea si involuntara, aduce automat oprobriul tuturor care vor sa dea bine in fata Europei.

Jandarmeria le face instructajul celor care merg la Sofia
Jandarmeria Romana a anuntat, ieri, ca isi va intensifica activitatile pe posibilele trasee ale fanilor romani spre Sofia, dar si in zona punctelor de trecere a frontierei, pentru a evita eventualele incidente in care acestia ar putea fi implicati. Fanii tricolorilor vor fi informati de pericolele ce pot aparea pe durata deplasarii in statul vecin, dar vor fi sfatuiti sa evite pe cat posibil consumul de bauturi alcoolice, sa ignore posibilele provocari din partea suporterilor bulgari si sa coopereze cu organele de ordine locale si sa respecte indicatiile acestora. La Sofia se va deplasa si un reprezentant al Punctului National de Informare Fotbal al Jandarmeriei, care va asigura relationarea directa cu reprezentantii structurii similare bulgare, colaborand pentru prevenirea producerii oricaror incidente si asigurarea deplinei sigurante a suporterilor romani.

Berbatov crede ca Bulgaria e cea mai buna din grupa
O data cu plecarea lui Stoicikov, componentii nationalei Bulgariei au devenit mai temperati in declaratii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.