Miercuri, 31 octombrie, presedintele Basescu tuna si fulgera, la o emisiune televizata, impotriva monstruozitatilor comise de ministrii liberali. Pe Chiuariu l-a etichetat drept „un tanar mafiot obraznic“, iar pe Tariceanu drept un „arogant“. Apoi s-a pus pe radiografiat „lucruri mai concrete“ decåt filmul prezentat la TVR, dedicat lui Remes si „probe mai puternice, scrise, zguduitoare la adresa unui ministru“, care n-au legatura cu banii. Presedintele a afirmat ca in dosarul Remes apar elemente despre sotiile „care spun ce au trebuit sa faca“.

Or, din cåte stim, sotiile demnitarilor traiesc intr-un spatiu privat. Spatiu care nu se poate intersecta cu cel oficial, al sotilor lor, decåt daca serviciile de informatii au primit dezlegare de la starostele cel mare al Comunitatii Nationale de Informatii sa fie si ele luate in colimator, laolalta cu barbatii lor, care sunt niste nenorociti de liberali, pusi pe praduiala si tradare.

Joi, 8 noiembrie, Basescu are o cu totul alta parere despre spatiul privat, in momentul in care instanta Curtii de Apel i-a dat o s entinta defavorabila in procesul cu CNCD.

Instanta a respins ca neintemeiata contestatia presedintelui fata de decizia de avertisment data de CNCD in cazul jignirii reporterului Andreea Pana cu apelativul „tiganca imputita“.