Misterioasa si controversata organizatie Opus Dei va actiona, din primavara anului viitor, si la noi. Stirea a fost comunicata de Monseniorul Javier Echevarria, conducatorul acestei organizatii, cu prilejul unui interviu acordat lui Wlodzimierz Redz
Misterioasa si controversata organizatie Opus Dei va actiona, din primavara anului viitor, si la noi. Stirea a fost comunicata de Monseniorul Javier Echevarria, conducatorul acestei organizatii, cu prilejul unui interviu acordat lui Wlodzimierz Redzioch, pentru “Inside the Vatican”, preluat de revista “Lumea Catholica”. Astfel, dupa Rusia, unde organizatia are o prezenta constanta de ceva vreme, Romånia devine a doua tara ortodoxa din estul continentului in care Opus Dei va desfasura activitati specifice.

Opus Dei (Lucrarea Domnului) este, asa cum a definit-o actualul ei conducator, un fel de ordinariat militar, infiintat in anul 1928 de catre preotul spaniol Jose Maria Escriva, care a primit in 1982 din partea Papei Ioan Paul al II-lea statutul de prelatura personala. La 27 de ani de la moartea fondatorului, Escriva a fost canonizat de catre acelasi papa, care il caracteriza ca fiind ”un sfant al vietii de zi cu zi”.

Organizatia functioneaza in sanul Bisericii Romano-Catolice, cu o intindere pe intreg globul. Ea cuprinde in prezent 87.000 de membri in aproape 80 de tari, 30.000 de membri numera ri si asociati, adica membri deplini cu juramant de celibat, 61.000 de supranumerari, adica barbati si femei casatorite, 1.900 de preoti, proveniti din randul laicilor de frunte ai organizatiei, si circa un milion de colaboratori, nemembri ai organizatiei, care pot fi insa si necrestini si necatolici.

Dincolo de extraordinar
Dincolo de imaginea ei oficiala (“Noi nu cautam sa facem nimic extraordinar. Suntem oameni obisnuiti, care cauta sa isi sfinteasca viata de zi cu zi”, cum spune Monseniorul Javier Eschevarria), Opus Dei a fost caracterizata, nu de putine ori, ca fiind o sinistra organizatie condusa de oameni machiavelici, pe care nimic nu-i opreste pe drumul atingerii scopurilor lor, cum spune Dan Brown in celebrul si controversatul sau roman “Codul lui Da Vinci”. Romanul “Camino 999”, aparut la editura franceza “Apres la Lune”, descrie si el organizatia ca generatoare de fraude masive, evaziuni fiscale de proportii si chiar ordinatoare de credite destinate asasinilor profesionisti cei deservesc interesele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.