Cei trei ieseni care au incercat, vineri, sa vanda obiecte de arta, furate in ultimii zece ani din galerii de arta din SUA si Spania, au fost arestati preventiv, sambata, pentru o perioada de 29 de zile, prin decizia Tribunalului Iasi. Cei trei au f
Cei trei ieseni care au incercat, vineri, sa vanda obiecte de arta, furate in ultimii zece ani din galerii de arta din SUA si Spania, au fost arestati preventiv, sambata, pentru o perioada de 29 de zile, prin decizia Tribunalului Iasi. Cei trei au fost prinsi, in urma unui flagrant, dupa doua luni in care au fost filati de ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii (SRI) si ai Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI). Cele doua servicii au lucrat in colaborare cu politistii de frontiera care au primit, in luna august 2007, informatii despre existenta obiectelor de arta in posesia celor trei ieseni. Iesenii aveau in posesie sapte sculpturi din aur realizate de Salvador Dali, respectiv „Alma del Quijote”, „Madonna de Port Ligat”, „Crucifix”, „Mujer Desmuda Subiendo Una Escalera”, „Reloj Blando”, „San Narciso de Las Moscas” si „Triniton Alado”. De asemenea, iesenii mai detineau inca cinci tablouri realizate de artisti spanioli, respectiv Felix Tabasco, Juan Ismael (doua), Lopez Beron si Santos Hu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.