Pe Stadionul Arcul de Triumf, 10.000 de oameni si-au facut plinul cu muzica de cea mai buna calitate.

Principalele "ingrediente" ale concertului Muse de sambata au fost sound impecabil, muzicalitate, virtuozitate instrumentala, voce specia
Pe Stadionul Arcul de Triumf, 10.000 de oameni si-au facut plinul cu muzica de cea mai buna calitate.

Principalele "ingrediente" ale concertului Muse de sambata au fost sound impecabil, muzicalitate, virtuozitate instrumentala, voce speciala, show in-chegat. Daca criticii de specialitate au fost impresionati de originalitatea compozitiilor, publicul ii iubeste pe britanici pentru ca formeaza o trupa "speciala". Desi influentele de la inceputuri (Smashing Pumpkins, Rage Against the Machine sau Nirvana) sunt, cateodata, evidente, cei de la Muse dau dovada de un nonconformism stilistic evident, cu ruperi de ritm si surprinzatoare treceri de la heavy la soft. De aceea cei prezenti la concertul de sambata seara pot sa se mandreasca ca au fost martori la un concert magnific.


CHRIS WOLSTENHOLME. Inainte de concert, basistul de la Muse a acordat Jurnalului un scurt interviu. Direct "de la sursa" am aflat de ce componentii formatiei Muse sunt acum mai "blanzi" decat la inceputuri. "Atunci eram mai tineri, si asa cum se intampla la 16-17 ani, ascultam heavy metal la greu. Dar intre timp am inaintat in varsta si am inceput sa ascultam rock de alta factura si, bineinteles, asta ne-a schimbat si pe noi. Dar in concerte eu cred ca avem in continuare elemente hard si heavy, dar exploram si alte «teritorii»". Poate cel mai important premiu primit de Muse este Mercury, acordat pentru originalitatea compozitiilor ("am experimentat de toate, de la muzica clasica la cea electronica, chiar si elemente Ra€™na€™B"), dar ei se mandresc cel mai tare cu Best Live Band, primit la Brit Awards: "Ai un sentiment de imensa bucurie atunci cand esti respectat ca grup live. A canta live este cel mai important lucru; sa canti pentru public, sa ai o comunicare directa cu el este ceea ce noi ne dorim cel mai mult. In studio e altceva, acolo poti sa schimbi; live e cel mai cinstit mod de exprimare, pe scena esti cel adevarat. Si suntem maguliti ca lumea ne respecta pentru asta".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.