Comentariul specialistului La suprafata solului, in tarile centra­le, central-estice si de sud, presiunea at­mos­ferica va ramane ridicata. In altitudine va patrunde un aer mai cald, ce va stabiliza maximul de presiu
Comentariul specialistului La suprafata solului, in tarile centra­le, central-estice si de sud, presiunea at­mos­ferica va ramane ridicata. In altitudine va patrunde un aer mai cald, ce va stabiliza maximul de presiune de la sol, unde ae­rul rece, patruns in ultimele zile, va stationa. Se va crea astfel asa-numita inversiune termica in care ar putea sa se formeze ceata, in apropierea pa­mantului circulatia aerului fiind foarte slaba. Umiditatea din aer insa este si va fi scazuta, prin urmare ceata va fi pe arii restranse, in zonele de campie si de podis, dar mai ales pe langa lacuri si cursurile de apa. (meteorolog Romica Jurca)    Temperaturi maxime azi in tara: Bacau   20°C Baia Mare        21°C Brasov 19°C Cluj-Napoca    21°C Constanta         20°C Craiova            23°C Iasi       21°C Miercurea-Ciuc            17°C Oradea 22°C Sibiu     20°C Timisoara         23°C   Bucuresti Azi (duminica): Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil si vant in general slab. Maine (luni): Vremea va fi predominant frumoasa, cu cer variabil si vant in general slab. Maxima:  24°C, iar minima: 8°C. Poimaine (marti): Vremea va fi frumoasa, iar cerul variabil. Vantul va sufla  in general slab. Maxima: 24°C,  iar minima: 9°C.     La munte Azi (duminica): Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Noaptea si dimineata, izolat, pe vai si in depresiuni va fi ceata, iar in depresiunile intramontane vor fi conditii de bruma. Temperatura aerului va inregistra o crestere usoara. Maine (luni): Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Orientali. Vantul va sufla in general slab. Izolat, pe vai si in depresiuni se va produce ceata. Regimul termic se va pastra la valori comparabile cu cele din intervalul precedent. Poimaine (marti): Cerul va fi variabil, cu innorari si conditii de ploi slabe izolate in Orientali. Vantul va sufla slab pana la moderat. Izolat, pe vai si in depre­siuni se va produce ceata. Tempe­ratura aerului va mai creste usor.      


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.