Joi seara am ajuns pentru prima oara cu intarziere la "6, vine presa!". Derbedeii care stau in fruntea trebii Bucurestilor au surclasat precautia plecarii de-acasa cu mult timp inainte de ora cuvenita.

Mi-au trebuit nu mai putin de 40 de
Joi seara am ajuns pentru prima oara cu intarziere la "6, vine presa!". Derbedeii care stau in fruntea trebii Bucurestilor au surclasat precautia plecarii de-acasa cu mult timp inainte de ora cuvenita.

Mi-au trebuit nu mai putin de 40 de minute pentru a parcurge, pe Kiseleff, distanta dintre Arcul de Triumf si Piata Victoriei. Tot pe acest drum infernal si tot de la radio am mai aflat ca, la sfarsit de saptamana, circulatia avea sa fie restrictionata in centrul Capitalei. Pentru ca Primaria videanjista (formula imprumutata de la ai buni, daa€™ rai, care se dau la Antena 2) avea sa organizeze, dupa model parizian, Noptile Albe ale Bucurestilor. OK! Distractia a fost in toi. Basescu s-a lipit de moment ca marca de scrisoare. Nu putea pierde prilejul de a se mai lasa purtat putin de valul popular, de a mai da o gura de oxigen electoral primarului general. Marinarul iesit pe coverta la umbra noptii ne-a servit zaharelul ideii ca respiram aer parizian. Dar Noptile Albe ale Bucurestilor contrasteaza dramatic cu zilele negre ale bucuresteanului. Importul frantuzesc al noptilor albe ne-ar prinde bine daca ar fi realizat pe baza unui troc. Sa dam noi la export osanza de nesimtire a borduristilor care au rupt in doua circulatia damboviteana. Ce ziceti de spaga acestui barter?

Nu sunt exemplele de mai sus singurele dovezi ale faptului ca una spunem si alta fumam. Gardacii mediului au organizat, tot la sfarsitul saptamanii trecute, depoluanta manifestare "o zi fara masina". Alta picatura in oceanul nesimtirii. O zi fara masina reprezinta doar frectie la piciorul de lemn pe langa defrisarea temeinica prin care edilii fac loc betoanelor cavoului nostru citadin. Cu-n platan si-un artar saditi in ochii presei, primarul, fie el chiar si general, nu poate acoperi mizeria din Bordei. Asta ca sa dam un singur exemplu din multimea celor care ne coplesesc existenta.

Alta stire la sfarsit de saptamana. O profesoara, cadru medical, a fost retinuta de politie in urma unui flagrant. Prejudiciul - spaga de la studenti - s-a ridicat la fabuloasa suma de 200 de euro si patru milioane de lei (vechi). Grav. Foarte grav. Extrem de grav. Abia acum inteleg de ce teroristii de partid si de stat nu dau niciodata socoteala. Sfidarea noastra, flagranta si ea, nu e la fel de periculoasa ca spaga luata de la niste candidati la repetentie.

La sfarsitul saptamanii trecute au avut loc mai multe evenimente sportive. De data asta, furat de peisaj, am uitat de ele. Am sa ma revansez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.